Črna kronika

VIDEO: Posnela, kako je oče pretepal njeno sestro

G.G.
11. 5. 2015, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Družinsko nasilje nima geografskega porekla. Tokrat je na splet prišel posnetek iz Romunije, na katerem vidimo »prepir« med nasilnim očetom in njegovo 15-letno hčerko.

YouTube

Najstnica iz vasi Iana je očetu pojasnjevala, zakaj se je tako pozno vrnila domov, pogovor pa je snemala njena leto dni mlajša sestra. Oče ni imel veliko posluha za njena pojasnila in je hčerko večkrat udaril, nato pa jo povlekel za lase in potegnil do sestre.

»Kaj imaš na ustnicah,« je dejal bojevito razpoložen oče, ko je zagledal, da ima mlajša sestra našminkane ustnice. Še preden bi mu odgovorila, ji je s karatejskim udarcem zbil telefon in zakričal: »Kdo je tukaj šef!«

Romunski mediji poročajo, da je bil oče, 40-letni Gheorghe Halmaga, razjarjen, ker se ločujeta z ženo. Menil je, da hčerki spodbujata mamo, da bi se ločila.

Po objavi posnetka je posredovala policija in zoper nasilnega očeta podala ovadbo zaradi nasilja nad otroki. Sestri in njunega pet let starega bratca so do vrnitve njihove matere iz Italije nastanili pri teti.