Črna kronika

Je sin ubil svojo mater?

sa
11. 5. 2015, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V petek zjutraj je v hrvaškem Zadru prišlo do tragedije. Policisti so v stanovanjski stavbi našli truplo 49-letnice, njen 26-letni sin pa je osumljen umora.

Arhiv Svet24

26-letni Zadrčan, za katerega policija sumi, da je v petek v Ulici Antuna Barca na zadrskem Smiljevcu ubil 49-letno mater, trpi zaradi manične depresije. »Uslužbenci policije so se odpravili na intervencijo in na podlagi naloga preiskali prostore v stanovanju in vhod v stanovanjsko stavbo ter v pritličju našli truplo 49-letnice. Na truplu so bile vidne poškodbe, ki kažejo na nasilno smrt,« je zapisano v policijskem poročilu.

Arhiv Svet24

Center za socialno delo je za dvojčka, stara 11 let, potem ko so našli truplo matere, takoj našel rešitev in ju predal prijateljici 49-letnice in sosedi, ki je vse tudi prijavila na policijo. Oče dvojčkov in obenem oče 26-letnika se je pred 12 leti, ko je bila mati noseča z dvojčki, ubil. Takrat so se začele tudi psihične težave 26-letnika, ki je v zadnjih letih domnevno jemal opijate.

Arhiv Svet24

Njegovi materi so, ko je bil sam še v puberteti, zdravniki svetovali zdravljenje zaprtega tipa, sama pa se je odločila, da bo njen sin živel doma in se tako kot vdova s tremi otroki sama borila s težko situacijo v družini. Sosedje v četrti so povedali, da je bilo mladeničevo stanje več let zelo slabo, v zadnjem času pa so ga večkrat videvali, kako ponoči brezglavo tava po soseski. Preiskava se nadaljuje.