Črna kronika

Umazane policijske igre v Trbonjah

N.N.
29. 4. 2015, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Komandirju Policijske postaje (PP) Dravograd Bogdanu Brezovniku je vodstvo policije konec marca prepovedalo opravljanje dela, zoper njega pa so uvedli tudi postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Odstavljenega komandirja Brezovnika nam ni uspelo priklicati ... Ali pač?

Slovenska policija

Na celjski policijski upravi pojasnjujejo: »Generalni direktor policije je delavcu izdal sklep o izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi, zoper katerega se lahko delavec pritoži, o pritožbi pa odloča Komisija vlade RS za pritožbe iz delovnega razmerja. Ker so imele kršitve pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja vse znake kaznivega dejanja, je bila dokumentacija v tej zvezi odstopljena posebnemu oddelku državnega tožilstva, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki jih storijo pooblaščene osebe.«

STA

Neuradno si je Brezovnik neupravičeno izplačeval potne stroške, vplival na postopke podrejenih policistov, na območju krajevne skupnosti Trbonje, katere predsednik je, pa je celo prepovedal delo patrulj in imel zadeve kot kak fevdalni gospod kar sam pod nadzorom. Vodstvu policije so ga »zatožili« kar zaposleni sami, ki so se o kršitvah razpisali v anonimki policijskemu sindikatu, Brezovnik pa je bil po naših informacijah ob novici, da bo razrešen s položaja, tako razburjen, da so ga morali iz pisarne fizično odstraniti.

Marca predlani s(m)o mediji poročali, da so policisti zaradi gojenja marihuane prijeli takrat 36-letnega nekdanjega dravograjskega policista iz Sv. Danijela na območju Trbonj, ki je na eni tamkajšnjih večjih kmetij poleg goveda in konjev vzrejal oziroma gojil tudi prepovedano opojno zel, da je to lahko vrsto let počel v miru, pa naj bi bil zaslužen prav Brezovnik.

Tesne vezi z večno županjo

Še posebej tesno pa naj bi Brezovnik prijateljeval z večno županjo Marjano Cigala in podžupanom Antonom Preskavcem, ki prav tako prihajata iz krajevne skupnosti Trbonje. So pa imenovani tudi člani iste politične opcije. Kot izhaja s spletne strani Državne volilne komisije, je Brezovnik leta 2010 za svetnika kandidiral na županjini Enotni listi, na kateri so na zadnjih lokalnih volitvah kandidirali tudi podžupan Preskavec in nekdanji nadzornik občine Marcelino Golob, zaposlen na Veterinarski postaji Dravograd, katere direktor je županjin mož Borut Cigala. Na gmajni se šušlja, da so Brezovnik, Cigala in Preskavec do novih hiš prišli na račun dobrih odnosov z lokalnimi gradbinci, ki so v zameno za material potem dobili občinski razpis ali dva.

Septembra lani smo poročali, da je gradbinec, na katerega občinski veljaki v Dravogradu stavijo v zadnjih letih, Zlatko Pokeržnik, prav tako iz Trbonj, ki je po podatkih Supervizorja za opravljena dela od občine prejel več kot 4,5 milijona evrov. Občina je več denarja nakazala le še vrtcu, Abanki VIPA in JKP Dravograd. Omenjeni podjetnik je daleč največji zasebni poslovni partner te koroške občine. Kot je znano, se je županja Cigala, ki položaj zaseda od decembra 2002, marca lani zaradi sumov o zlorabi položaja in oškodovanju javnega denarja znašla pod lupo preiskovalcev, ki pa nepravilnosti v poslovanju občine niso odkrili. Zaradi Brezovnika? Eden od očitkov na njegov račun se namreč glasi, da je v preiskavi županji pomagal skrivati obremenilno dokumentacijo.

Ko smo navedbe želeli preveriti pri odstavljenem komandirju, se nam je na mobilni telefon neprepričljivo oglasil moški in zatrdil, da ni Bogdan Brezovnik in da Bogdan Brezovnik te številke ne uporablja več.