Črna kronika

Strašna tragedija: dveletni deček mamo porinil v jašek dvigala

M.J.
23. 4. 2015, 11.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

»Če otrok trdi, da jo je porinil, moramo to upoštevati. Ne bomo podali nikakršne obtožnice. Očitno je bil to nesrečni slučaj,« so dejali na policiji.

YouTube

Kitajka Xie Hong Feng (45) je umrla potem,ko je padla skozi odprta vrata jaška dvigala. Ženska naj bi domnevno padla, ker jo je preko roba porinil njen dveletni sin. Hišnik Yang Shao je dejal, da je ženska odnesla smeti, medtem pa so ji ključi v petem nadstropju padli v jašek in se tam zataknili.

Za pomoč je zaprosila hišnika, ta pa je ročno dvignil dvigalo za eno nadstropje, vrata dvigala pa je pustil odprta, da bi ženska lahko dosegla ključe.

»Ko sem odšel do njenega nadstropja, nje tam ni bilo več. Videl sem samo njenega sina, katerega sem vprašal kje je mama. Dejaj je, da jo je porinil. Pogledal sem preko roba in videl telo,« je dejal Shao. Poklical je policijo, ti pa so dejali, da ne morejo natančno ugotoviti, kaj se je zgodilo, saj se v tem nadstropju nadzorna kamera nahaja le v dvigalu.

»Če otrok trdi, da jo je porinil, moramo to upoštevati. Ne bomo podali nikakršne obtožnice. Očitno je bil to splet nesrečnih okoliščin,« so dejali na policiji.