Črna kronika

13-letni dijak je sestavil črno listo; želel je pobiti vse učitelje na šoli

G.G.
20. 4. 2015, 11.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V srednji šoli v četrti Sant Andreu v Barceloni je danes 13-letni dijak prišel v šolo oborožen s samostrelom in nožem. Po poročanju španskih medijev je dijak najprej ustrelil učiteljico, ki mu je odprla vrata v razred, nato pa z nožem zabodel še njeno hčerko, sicer dijakinjo na tej šoli. Ko je učitelji iz drugega razreda slišal krike, je pritekel na pomoč, takrat pa ga je puščica zadela v prsi. Izstrelil je več puščic, enega sošolca pa je zabodel z nožem. Ena puščica je bila usodna za učitelja, najmanj trije dijaki in učiteljica pa so poškodovani.

Reuters

Twitter

Policisti so dijaka že prijeli, španski mediji pa o njegovem motivu za to grozljivo dejanje še ne poročajo. Po navedbah policije v preteklosti ni bil problematičen.

Toda po poročanju spletne strani Vaguardia naj bi bil dijak obseden z vojsko, doma pa naj bi imel velike količine orožja. Eden od njegovih sošolcev je dodal da mu je »strelec« zaupal, da želi pobiti vse učitelje na šoli-

Učitelj, ki je prišel na pomoč dijakom, je umrl za posledicami hudih poškodb. Preostale štiri poškodovane, tri dijake in učiteljico, pa so odpeljali v bolnišnico.