Črna kronika

Ubil hčerko, ker ni sprejel, da je lezbijka

Črt Kaker
13. 4. 2015, 19.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Tizziano, ki je pred dnevi umoril svojo 33-letno hčer Alessio, naj bi po trditvah Alessijinega prijatelja to storil, ker ni mogel sprejeti, da je homoseksualka.

Arhiv Svet24

Padovo, mesto v severni Italiji, sta pretekli teden pretresla umor in samomor. Tizziano je najprej umoril svojo 33-letno hčer Alessio, nato pa storil samomor. Preiskovalci so bili sprva prepričani, da je Tizziana v to obupno dejanje pripeljala domnevna huda hčerina bolezen. Pred leti je namreč žena umrla zaradi raka na materničnem vratu, zadnje preiskave pa naj bi kazale, da tudi z Alessio nekaj ni v redu.

Preiskovalci so bili sprva prepričani, da je Tizziana v to obupno dejanje pripeljala domnevna huda hčerina bolezen. 

In ko se je že zdelo, da je preiskava zaključena, je prišlo do preobrata. Preiskovalcem se je namreč javil Alessijin prijatelj Mirko, ki je prepričan, da je Tizziano hčerko ubil, ker ni mogel sprejeti, da je istospolna.

Po pričevanju Mirka Tizziano ni mogel sprejeti hčerkine drugačnosti. »Spomnim se, kako se mi je pred leti v enem izmed lokalov približala Alessia in se mi spovedala. Dejala mi je, da ima 'poseben' odnos s svojo prijateljico. V njenih očeh sem videl veliko trpljenja, še posebej po tem, ko je spregovorila o težkem odnosu, ki ga je imela z očetom,« je dejal Mirko, ki že več let ne skriva svoje istospolne usmerjenosti. Kot je še dejal za lokalni časnik, je Alessia poskusila očetu predstaviti svojo prijateljico in naredila, kar je bilo v njenih močeh, da bi jo oče sprejel, a brez uspeha. »Dejal sem ji, da je selitev edina možnost, da zaživi svoje življenje. Po smrti mame ji je ostal samo še oče in ni ga želela zapustiti, kar jo je na koncu stalo življenja,« je s solzami v očeh še dejal Mirko.