Črna kronika

Bombni preplah v Krškem

M. M.
10. 4. 2015, 14.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nekaj pred 13. uro danes so krški policisti ukrepali zaradi sporočila, da naj bi bila v objektu na Cesti krških žrtev postavljena bomba. Policisti so objekt evakuirali, a bombe niso našli.

STA

»Krški policisti so bili danes ob 12.45 obveščeni, da naj bi bila v stavbi na Cesti Krških žrtev nastavljena bomba. Takoj so odšli na kraj in storili vse potrebno za zavarovanje življenja ljudi. Objekt, v katerem je več poslovnih in gostinskih lokalov, so evakuirali in pregledali ter zavarovali širšo okolico. Pregledali so objekt, vendar eksplozivne naprave niso našli. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin,« je za Dolenjski list potrdila predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto, Alenka Drenik.

Lažno obvestilo o nastavljeni bombi , kot dodaja Drenikova, pomeni storitev kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost. Po kazenskem zakoniku se tisti, ki to zlorabi in s tem povzroči, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe, kaznuje z zaporom do treh let. Če pa je bilo s tem dejanjem preprečeno ali ovirano delo pravosodnih ali drugih državnih organov oziroma je bila s tem preprečena storitev uradnega dejanja ali povzročena večja premoženjska škoda, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.