Črna kronika

Tovornjakar med vožnjo po gorenjski avtocesti gledal še film

G.G.
1. 4. 2015, 09.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Gorenjski prometni policisti so včeraj dopoldan na avtocesti proti Ljubljani zasačili lahkomiselnega 33-letnega voznika tovornjaka. Tovornjakar med vožnjo ni upošteval omejitev hitrosti, vozil je na prekratki varnostni razdalji, uporabljal je kartico drugega voznika in, kar je še najhuje, med vožnjo je na prenosniku gledal še film.

PU Kranj

»Kako si je tovornjakar predstavljal tako vožnjo, ve samo on, mi pa opozarjamo, da nič od tega ni bilo varno,« je v imenu policistov zapisal predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj Bojan Kos. Ob tem je še dodal, da pod hudo kršitev spada tudi uporaba kartice drugega voznika med vožnjo. Za ta prekršek je predpisana globo v višini 2000 evrov.

Uporabo kartice drugega voznika tovornjakarji izrabljajo za podaljševanja časa vožnje in s tem krajšanja obveznih počitkov in odmorov. Z uporabo  dveh voznikovih kartic ima voznik namreč možnost uskladiti, improvizirati  ali prirejati in s tem prikriti dejanske okoliščine vožnje, se pa stvar zalomi, če jih na delu dobijo policisti. »Take voznike, mnogi so zaradi podaljševanja časa vožnje zelo utrujeni, lahko  enačimo celo z vozniki, ki vozijo pod vplivom alkohola. Za ta prekršek se kaznuje tudi odgovorna oseba, ki za taka ravnanja običajno ve,« je še sporočil Kos.