Črna kronika

Bivša stranka ustrelila znanega hrvaškega odvetnika, nato pa sodila še sebi

G.G.
23. 3. 2015, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Okoli 8.30 so oboroženi moški v pisarni v središču Osijeka ustrelili odvetnika Vlatka Vidakovića. Eden od napadalcev se je takoj zatem ustrelil še sam. V pisarni je bila v času napada tudi odvetnikova hčerka, a je uspela pravočasno zbežati in obvestiti policijo.

Facebook

Twitter/Osijeknews

Očividci so nato videli moška, kako sta stopila iz stavbe, se usedla v avto in odpeljala. Kmalu zatem je na kraj streljanja prišla policija in se spustila v lov za napadalcema.

Vse kaže, da je bila med napadalci tudi nekdanja odvetnikova stranka. Po pisanju spletnega portala 24.sata je bil to Viktor Tolj, ki je bil zaradi ugrabitve obsojen na dve leti zaporne kazni. Tolj se naj bi "likvidaciji" Vidakovića ustrelil še sam.

Tolj v neki drugi odvetniški pisarni leta 2007 ugrabil dve osebi ter grozil, da ju bo ubil, če ne bo dobil 18.500 evrov. Ko je dobil denar, je izpustil talca, a so ga potem prijeli. Na sodišču je povedal, da je zgolj zahteval, naj mu bivši odvetnik vrne domnevni dolg. Bil je obsojen na tri leta zapora. Tako kratko zaporno kazen naj bi dobil, ker je bil 90-odstotni vojni invalid in je trpel zaradi posttramvatskega stresnega sindroma.

Vidaković je na Hrvaškem znan tudi kot sodnik v dokumentarno-igrani nadaljevanki Sodišče, ki jo je predvajala komercialna televizija RTL.