Črna kronika

Mati je imela tri hčerke zaprte v stanovanju več kot 10 let

STA/G.G.
19. 2. 2015, 15.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Švedska policija je aretirala žensko, osumljeno, da je svoje hčerke več let ni spustila iz stanovanja. Mediji poročajo, da so bila dekleta zaprta več kot desetletje.

Johan Nilsson/TT

Tiskovna predstavnica švedske policije Ewa-Gun Westford je dejala, da policija sumi, da je 59-letnica "svojima otrokoma kar nekaj let omejevala svobodo". Najprej so sporočili, da gre za dve hčerki, danes stari med 20 in 30 let, nato pa so informacijo dopolnili, saj se je izkazalo, da so bile zaprte vse tri hčerke, danes stare 23, 24 in 32 let. Žensko in njene hčerke so nato zaslišulio na policijski postaji v mestu Kristianstad na jugu Švedske.

Po pisanju tabloida Expressen je na pomoč poklicala ena od hčera, potem ko ji je uspelo za kratek čas pobegniti iz stanovanja in prepričati soseda, da je poklical policijo. Zdaj že odrasli dekleti naj bi bili zaprti več kot desetletje.

"Rolete so bile vedno spuščene, iz stanovanja pa nikoli nismo slišali hrupa," je za časnik povedal sosed. Expressen še piše, da se je ženska s hčerama večkrat preselila, da deklici ne bi prišli v stik s svojim očetom.

17 let ni videl svojih hčera

Njen oče je za švedske medije povedal, da sta se z ženo ločila leta 1998. Čez čas so sicer dosegli dogovor, da bi se lahko oče videval in srečeval s hčerkami, toda njuna mati se je preselila.

Oče se ni kar takoj vdal. Najprej je mislim, da živijo v okolici Åreja, a jih tam ni našel. Nato je od odvetnika, ki ga je zastopal bivšo ženo, dobil informacijo, da so se preselili v Avstralijo. Toda švedsko veleposlaništvo v Avstraliji ni ničesar vedelo o tem.

Skratka, njegova bivša žena se je do današnjega dne uspešno izogibala stikom. Policija domneva, da se je ženska medtem večkrat preselila, a naposled so jo izsledili v Bromölli v bližini Kristianstada.