Črna kronika

Starši žrtev čakajo na sodbo

pr
10. 2. 2015, 17.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Začetek glavne obravnave v sojenju proti Veselinu Keracu, gradbenemu inšpektorju, ki je nadzoroval novosadsko diskoteko Kontrast, je bil včeraj spet preložen.

Spomnimo. 1. aprila 2012 je srbski Novi Sad pretresla tragedija, ko je v diskoteki Kontrast zaradi napake na električni napeljavi izbruhnil požar, v njem pa so umrli Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novega Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca in Renato Vuković (20) iz Kikinde.

V zvezi s tragičnim dogodkom je lani Višje sodišče v Novem Sadu že obsodilo štiri osebe. Najemnik diskoteke Slaviša Stanišić je bil obsojen na devet let zapora, njegov kolega Dejan Ratković na sedem let, električar Miroslav Papuga prav tako na devet let zapora, lastnik diskoteke Alojz Ganić pa bo za rešetkami sedel pet let.

V sodni dvorani je bil sicer včeraj navzoč tudi Branko Miladinović, oče tragično umrle Tamare, ki je poudaril, da so starši pokojnih izredno nezadovoljni z delom sodišča, zato se bodo v četrtek zbrali na protestu.Včerajšnjo razpravo so prestavili zaradi odsotnosti branilca. Boško Arsenijević se je opravičil, češ da je imel v istem terminu dve obravnavi. Zaradi polne zaposlenosti odvetnikov po večmesečni stavki Arsenijević ni našel nobenega drugega advokata, ki bi ga nadomeščal na drugi obravnavi. Začetek sojenja so tako prestavili na 7. april.