Črna kronika

FOTO: V Soči ugasnilo življenje prijaznega možakarja

B.K./P.K.
9. 2. 2015, 13.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Včerajšnje jutro v Posočju je prineslo novo tragedijo. Iz do sedaj še neznanega vzroka je v Soči pristalo terensko vozilo. Njegov voznik je umrl.

Na glavni cesti Solkan – Plave se je takoj po sedmi uri zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala življenje moškega. Zaradi terena, ki iz cestišča ni dovoljeval pogleda na strugo in njeno obalo, nihče od mimoidočih vozil ni opazil nesreče, marveč je o njej poročal šele strojevodja vlaka, ki ima zaradi višje ležečega terena, koder teče tir, večjo preglednost na sotesko.

Po prvih ugotovitvah je 54-letni voznik osebnega avtomobila, sicer slovenski državljan in stalno bivajoč v Republiki Italiji, peljal iz smeri Nove Gorice proti Plavam. V desnem ovinku je iz neznanega vzroka zapeljal levo izven vozišča na manjše makadamsko parkirišče in nato po poraščeni brežini zgrmel v reko Sočo. Vozilo je obstalo na levem boku do polovice v reki Soči tik ob brežini.

Voznik je bil najden mrtev ob vozilu v reki. Na kraju so bili poleg policistov tudi reševalci Zdravstvenega doma Nova Gorica in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Nova Gorica ter potapljači, ki so pregledali dno reke v bližini vozila in zajezili odtekanje goriva iz vozila.

V letošnjem letu so na območju PU Nova Gorica zaradi posledic prometnih nesreč umrle že 3 osebe.

Vir, ki ne želi biti imenovan, o gospodu, ki je izgubil življenje pove, da gre za prijaznega možakarja iz okolice Kanala, ki je imel stalno bivališče v Italiji, menda nekje v zamejstvu. Veliko se je vračal tudi v dolino Šoče, najbrž tudi zato, ker ima tu mamo. »Bolj miren bom, ko bom videl, da se kaj dela na cesti, ki se iz Goriške vije v Posočje. Je nevarna, ovinkasta, potrebna obnove. Tudi sam sem tu imel nesrečo, ki se je še dobro končala. V zasneženem jutru sem pristal na obali Soče. Na srečo sem pravočasno reagiral, ko sem padal po brežini navzdol in avto ni šel v vodo«, še pojasni vir.