Črna kronika

Povsem pijan peljal po napačni strani avtoceste

G.G.
3. 2. 2015, 13.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Včeraj okoli 12.30 je občan obvestil policiste, da na dolenjski avtocesti iz smeri Obrežja voznik vozi v nasprotni smeri.

PU Kranj

Voznikom, ki opazijo, da nekdo vozi v napačni smeri ali so o tem obveščeni, svetujemo, naj zmanjšajo hitrost in vklopijo vse štiri smernike, da na ta način na nevarnost opozorijo ostale voznike. Vozijo naj zelo previdno, upoštevajo varnostno razdaljo in o nevarnosti kar najhitreje obvestijo policiste na številko 113. 

Kršitelj naj bi vozilo na avtocesti kasneje obrnil in nadaljeval z vožnjo proti Obrežju. O nevarni vožnji voznika so bili takoj obveščeni policisti na terenu, ki so kršitelja izsledili, ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.

59-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligramov alkohola (2,43 g/kg). Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Okoliščine nevarne vožnje policisti še preverjajo in bodo po zaključenem postopku zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da je vožnja v nasprotni smeri na avtocesti prepovedana. Globa za takšno dejanje je določena v višini najmanj 1200 evrov z izrekom 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.