Črna kronika

Ubila svoje otroke, ker sta verjela v konec sveta

uk
2. 2. 2015, 15.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Policisti iz Utaha so našli trupla treh otrok in staršev. Po pregledu so ugotovili, da je bilo vseh pet članov družine zastrupljenih. Storilca sta bila starša, ki sta najprej umorila otroke, nato pa napravila še samomor.

Po prvih informacijah naj bi starša najprej uspavala otroke, nato pa sta jim v grla zlila strup, potem pa strup popila tudi sama. Policisti so sporočili, da so našli sporočilo, v katerem je pisalo, da so napravili samomor, ker se bojijo prihajajoče apokalipse. Po njihovem mnenju naj bi ta prišla kmalu, in raje umrejo hitro ter neboleče, kot da bi se mučili. V sporočilu je bilo še zapisano, da želijo ubežati zlu tega sveta.

Med umrlimi sta bila starša Benjamin ter Kristi Strack in otroci Benson (14), Emery (12) in Zion (11). Policisti so povedali, da je družina z znanci večkrat debatirala o koncu sveta in da so govorili o tem, da bi ga zapustili. A so vsi domnevali, da se mislijo preseliti ali kaj takšnega. Nihče ni verjel, da bi lahko prišlo do takšne tragedije. Predvsem mati naj bi večkrat dejala, da če bi stvari postale prehude, bi raje z otroki odšla brez bolečine, kot da bi jih pustila trpeti.

Pri očetu so v telesu našli heroin, medtem ko so ostali očitno vzeli metadon. Mrliški oglednik je še dodal, da na nobenem truplu ni bilo znakov nasilja. Otroci naj bi mešanico drog, ki jih je najprej uspavala, nato pa ubila, zaužili iz istega vrča. Policija je še dodala, da ni znakov, da bi kateregakoli člana prisilili v smrt. A tudi ni znakov, da so vsi vzeli odmerek prostovoljno.