Črna kronika

Serijske tatvine suhomesnatih izdelkov ali kako na Obali priti do zastonj pršuta

G.G.
26. 1. 2015, 13.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na Obali so bile med vikendom na delu ljubitelji suhomesnatih izdelkov. V Kopru so v neki trgovini kar dvakrat ukradli pršut, v Izoli pa je svoje tatinske veščine dvakrat preiskusil nek malopridni Koprčan.

Wikipedia

Začelo se je v soboto zjutraj v Kopru. Dolgoprsti Izolan se je v trgovini stegnil za dvema kosoma pakiranega pršuta in ju na skrivaj odnesel mimo blagajne. Sokolje oči varnostnika so opazile, da možak nekaj skriva. Pršut v vrednosti 31 evrov so vrnili na svoje mesto, Izolan pa bo nagrajen s kazensko ovadbo.

Še isto dopoldne je v isti trgovini meso premočno zadišalo nekemu Koprčanu. Moški je najbrž ocenil, da je 26 evrov preveč za slastne suhomesne izdelke, zato jih je poskusil ukrasti. Tudi njemu je spodletelo. Namesto polnega želodca, bo dobil le glavobol zaradi kazenske ovadbe. 

In ko ima vrag mlade… . Že čez nekaj minut so bili policisti obveščeni, da je v izolski trgovini moški ukradel tri kose pršuta in sira. Tokrat v vrednosti 76 evrov. Če je nemara prelisičil trgovke in varnostnike, pa ga je pred trgovino zasačil starejši občan z neoporečnim vrednotnim sistemom. Tatiča je opozoril, da ga je opazoval med tatvino. Falot je sprevidel svojo napako in ukradene dobrine odnesel nazaj v trgovino. Žal je odgovorna oseba kljub temu podala predlog za pregon. 

Možaka bo to izučilo, bi pomislili bralci. Ne, naš antagonist je iz drugačnega testa. Že popoldne je svoje kradljivske veščine preiskusil v drugi izolski trgovini. Ukradel je tri kose pršuta in kmečki želodec. A kaj, ko spet ne bo okusil teh slastnih izdelkov, saj so ga spet zasačili in o tem obvestili policijo.