Črna kronika

Z nožem po obrazu, napadeni vrnil s streli iz pištole

T.R.
21. 1. 2015, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ker je streljal, bo Edin Žunić za zapahi preživel štiri leta in osem mesecev, soobtoženi Daut Nezović, ki je z nožem porezal strelca, pa tri leta in tri mesece.

Arhiv Svet24

Po zapletenem sojenju sta včeraj sodbi prisluhnila 32-letni Edin Žunić in 47-letni Daut Nezović. Sodišče je starejšemu obtožencu za hudo telesno poškodbo izreklo tri leta in tri mesece zaporne kazni, mlajšemu pa za poskus uboja v prekoračenem silobranu v bistveno zmanjšani prištevnosti štiri leta in tri mesece. Ker ni imel dovoljenja za orožje, mu je namenilo pol leta zapora in mu na koncu izreklo enotno kazen štiri leta in osem mesecev zapora.

Žunić je zahteval še 53 tisoč evrov odškodnine, a bo moral po denarni obliž na pot pravde. Dvojica bo na pravnomočnost sodbe počakala na prostosti, saj jima je sodišče odpravilo hišni pripor. Dvojica se je 12. februarja pred dvema letoma zapletla v svojevrsten fizični obračun. Vzrok naj bi bili neporavnani računi. Nezović je Žuniću posodil denar, nazaj pa ni dobil niti centa. Kritičnega dne sta se peljala v Besnico pri Ljubljani, kjer naj bi si ogledala avtodom. Za volanom avtomobila je sedel Žunić, na sopotnikovem sedežu pa Nezović. Med vožnjo sta se nenadoma sporekla.

V prepiru naj bi Nezović kar med vožnjo začel rezati Žunića z nožem po obrazu. Voznik se je branil z roko, zato je tudi dobil ureznine po njej. Ker napadalec z nožem ni odnehal, je Žunić pograbil pištolo in začel z njo streljati. Izstrelil je najmanj šest krogel. Nezovića je krogla, izstreljena v avtomobilu, zadela v trebuh, naslednje, ko je ustreljenemu kljub rani uspelo pobegniti iz avta, pa v roko, levo stegno in v desno stran hrbta.

Da je ostal pri življenju, se lahko zahvali hitri zdravniški pomoči in dejstvu, da se je pištola pri zadnjem poskusu zaskočila. Ustreljeni je obležal v mlaki krvi več kot 100 metrov stran od avtomobila in kljub dejstvu, da je bil tolikokrat ustreljen, zbral toliko moči, da je po telefonu poklical policijo na pomoč. Med sojenjem sta obtoženca valila krivdo drug na drugega in trdila, da sta se le branila. (tr | foto: arhiv Svet24)