Črna kronika

Grozljive posledice tragične nesreče na primorki

STA / K.S./G.G.
29. 12. 2014, 07.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V hudi prometni nesreči, ki se je v nedeljo zgodila na primorski avtocesti je bilo udeleženih 51 vozil in približno 120 oseb. Umrl je 25-letni švicarski državljan, poškodovanih je približno 30 ljudi.

NMP Slovenije

Na Darsu zagotavljajo, da so ceste plužili in posipavali sproti, tako da je bila zagotovljena maksimalna varnost.

Do nesreče je prišlo včeraj nekaj čez 13. uro pred izvozom za Postojno v smeri proti Kopru. Vanjo je bilo vključenih kar 51 vozil. Med njimi so bila osebna vozila, tovorna vozila in avtobus. Najprej naj bi prišlo do zdrsa tovornega vozila, kasneje pa je več avtomobilov naletelo v tovornjak.

Natančnega števila ponesrečencev še ni, saj so ti zdravniško pomoč iskali v različnih bolnišnicah. Tudi o končnem številu huje poškodovanih udeležencev nesreče dokončnih podatkov na policiji še nimajo, je sporočila predstavnica za stike z javnostmi na PU Koper Anita Koper.

Vzrok nesreče policisti še preiskujejo, je pa jasno, da je verižnemu trčenju botrovala zelo slaba vidljivost na cesti.

Poleg gasilcev, reševalcev in policistov, so posredovali tudi psihologinja in delavci centra za socialno delo ter župan in člani občinskega štaba civilne zaščite.

Nedeljska nesreča, zaradi katere je bila primorska avtocesta zaprta več kot osem ur, je bila sicer po številu udeležencev največja nesreča v Sloveniji doslej. Najhujša prometna nesreča po številu žrtev pa se je zgodila na Poljanskem klancu aprila leta 2005, v kateri je v gorečih vozilih življenje izgubilo osem ljudi.