Črna kronika

14-letnega fanta redno posiljevali, drogirali pretepali in potetovirali

T.C.
25. 12. 2014, 19.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po letih grozljivega trpinčenja je 14-letnik končno povedal, da ga že leta sistematično in redno divje posiljujejo, vsakodnevno pretepajo, drogirajo, pred kratkim pa so ga proti njegovi volji celo potetovirali!

Arhiv Svet24

Policija bo seveda morala poiskati tudi odgovore na vprašanje, kaj so počeli pristojni v domu, da niso opazili in preprečili krutega in nerazumno grozljivega zlorabljanja nemočnega otroka.

Gordana Buljan Flander, direktorica Poliklinike za zaščito otrok mesta Zagreb je po klicu v sili 14-letnega dečka J.K. takoj sprožila ustrezne postopke in nemočnega otroka zaščitila, poroča hrvaški portal Dnevnik.hr.

Dečka, sicer varovanca zagrebškega doma za mladostnike A.G. Matoš, je zadnji dve leti sistematično in redno posiljeval 17-letnik, za katerega še ni znano, ali je prav tako nameščen v tem domu, ali pa je fanta zlorabljal na psihiatrični kliniki Lopača, kjer se je nesrečni fantič občasno zdravil.

Grozljivko preiskuje Policijska uprava Zagreb, razen posiljevanja pa so dečka starejši mladoletniki tudi redno pretepali in nasilno drogirali, pred dnevi pa so ga tudi brez njegovega privoljenja tetovirali na različnih delih telesa kar z navadno iglo in črnilom. Vse to so počeli po tem, ko so ga nasilno omamili in nato zlorabili.