Črna kronika

Grešila sta med mašo

G.G.
15. 12. 2014, 17.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

10. S tovornega vozila, parkiranega na Kidričevi ulici v Celju, je lopov ukradel odbijače, vredne okrog 1000 evrov.

9. V Kotljah pri Ravnah na Koroškem so policisti obravnavali vlom v prostore Kmetijske zadruge. Pogrešajo dvanajst plinskih jeklenk.

8. Pomurski policisti so na pokopališču v Radencih obravnavali vlom v avtomat za prodajo sveč.

7. Na delovišču Vrunčeve ulice v Celju so tatovi ukradli vrata delovnega stroja in lastniku povzročili za okrog 1600 evrov škode.

6. Neznani storilec je na Koširjevi cesti v Škofji Loki pristopil do domačina in ga prosil za 10 evrov gotovine, češ da denar nujno potrebuje. Ker bankovca za 10 evrov ni našel v denarnici, je neznancu izročil bankovec za 20 evrov, hkrati pa je pričakoval, da mu bo razliko vrnil. Dobri mož je v nadaljevanju na lastni koži občutil tisti prastari rek, da je dobrota sirota. Revež je imel namreč druge namene, saj mu razlike ni vrnil, kraj pa je hitro zapustil.

5. Na Goriški ulici v Celju je nekdo vlomil v stanovanje v bloku. Lastnik pogreša teleskop, starejši prenosni računalnik, moško uro in zlat prstan. Škode je za več sto evrov.

4. Policisti iz Logatca so obravnavali 54-letnega moškega, ki je pred enim od tamkajšnjih gostinskih lokalov s pištolo dvakrat ustrelil v tla, orožje je zatem razkazoval gostom lokala in se naposled z osebnim vozilom odpeljal v noč. A so ga policisti izsledili kmalu po prijavi in mu začasno odvzeli prostost, v nadaljnjem postopku pa so mu zasegli tudi tri puške in večjo količino streliva. Možakar je sicer imel vse potrebne dokumente za posest in nošenje orožja. Sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

3. Ljubljanski policisti so prijeli 33-letnika, osumljenega velike tatvine. Možakar je na območju Črnuč vlomil v tovornjak in ukradel nekaj predmetov, po vlomu pa je tovornjak zažgal, kajpak da bi prekril sledi, in se s kraja zločina odpeljal s taksijem. Ognjeni zublji so prasnili tudi po sosednjem osebnem avtomobilu, skupna škoda pa znaša okrog 25.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

2. Na železniški postaji v Novi Gorici je nekdo vlomil v potniški vagon za osebje, kjer je razmetal inventar in izpraznil gasilni aparat. Škode je za okrog 30 evrov.

1. Štajerski policisti so obravnavali 37-letnega moškega in 28-letno žensko, ki sta v eni od mariborskih cerkva med mašo 37-letni Ptujčanki ukradla torbico. Lopova so modri angeli hitro po prijavi prestregli v bližnjem trgovskem centru in jima zasegli ukradene predmete ter jih vrnili oškodovanki, zaplenili pa so jima tudi nekaj marihuane. Zaradi predrzne tatvine sledi kazenska ovadba, zaradi posesti trave pa globa.