Črna kronika

Za čelno trčenje kriva 19-letna voznica, ki je zapeljala na nasprotno stran

G.G./STA
26. 11. 2014, 11.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policijska preiskava je pokazala, da je torkovo hudo prometno nesrečo, ki je terjala dve življenji, zakrivila 19-letna voznica avtomobila, ki je zapeljala na drugo stran vozišča in čelno trčila v nasproti vozeči avtomobil. Zoper voznico, ki je bila sicer tudi sama hudo poškodovana in je še vedno v smrtni nevarnosti, bodo spisali kazensko ovadbo.

PGD Ljutomer

Kot so danes pojasnili na Policijski upravi Maribor, je 19-letna ženska malo pred 16. uro vozila osebni avtomobil iz smeri Ormoža proti Ljutomeru. Izven naselja Žerovinci, kjer cesta poteka v ravnini, je z vozilom nenadoma zapeljala na nasprotno vozišče. V tem trenutku je pravilno po svojem vozišču iz nasprotne smeri pripeljal 54-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi česar sta vozili čelno trčili.

PGD Ljutomer (simbolična fotografija)
Zaradi nesreče je zaprta avtocesta pri Radovljici.

Vozilo povzročiteljice je po trčenju obrnilo in zaneslo nazaj na desno stran smernega vozišča, kjer je obstalo obrnjeno v smeri, od koder je voznica pripeljala, drugo vozilo pa je odbilo nazaj, kjer je obstalo na travnati nabrežini obcestnega jarka, obrnjeno v smeri vožnje.

V prometni nesreči sta se 54-letni voznik osebnega avtomobila in njegova 33-letna sopotnica na zadnjem sedežu v sredini tako hudo poškodovala, da sta umrla na kraju nesreče. V vozilu, v katerem so bili vsi potniki makedonski državljani, so se poškodovale še tri osebe. Desetletni otrok je utrpel hude, šestletni otrok in 32-letni moški pa lažje telesne poškodbe. Vsi trije so bili z reševalnim vozilom odpeljani v murskosoboško bolnišnico.

Poškodovana povzročiteljica nesreče je bila z reševalnim vozilom prepeljana v ptujsko bolnišnico, od tam pa v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, saj je v nesreči utrpela hude telesne poškodbe in je še vedno v smrtni nevarnosti.

Na območju mariborske policijske uprave je v prometnih nesrečah letos umrlo že 20 oseb, v primerljivem obdobju lanskega leta pa je bilo smrtnih žrtev 14. V celotnem lanskem letu je na omenjenem območju umrlo 16 ljudi.