Črna kronika

Streljal zaradi ljubosumja

Sašo Avramovič
5. 11. 2014, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V streljanju, ki se je zgodilo v ponedeljek okoli 20.30 v Zaječarju, je bil hudo ranjen 26-letni Senad Guska. Osumljen za streljanje je 40-letni Dragan T.

Arhiv Svet24

V Kotorski ulici naj bi po prepiru štiridesetletni Dragan T., ki je že od prej znan policiji, iz pištole izstrelil več nabojev in zadel šestindvajsetletnega Senada Gusko v hrbet. Slednji je utrpel hude poškodbe in je bil prepeljan v bolnišnico v Zaječarju. Policija je zaradi suma že aretirala Dragana, še vedno pa poteka preiskava. Po streljanju naj bi osumljeni pobegnil, nato pa se sam javil policiji.

»Dragan je streljal zaradi ljubosumja. Njegova nekdanja soproga, s katero se je razšel pred kakšnim letom, je s svojim fantom Senadom prišla do Dragana po otroka. Slišali smo prepir, nato pa štiri strele. Slišala sem, da je želel zadeti nekdanjo ženo, Senad pa jo je želel zaščititi. Dragan naj bi po tem, ko je zadel Senada, prislonil nekdanji soprogi pištolo na glavo in želel sprožiti, a v pištoli ni bilo več nabojev,« je dejala ena izmed sosed.

Zdravniki iz bolnišnice v Zaječarju so sporočili, da se sicer Senad še vedno bori za življenje. »Bolnik je utrpel hude telesne poškodbe prsnega koša. Najbolj skrb vzbujajoče so obsežne krvavitve v pljučih,« so dodali zdravniki.