Črna kronika

V Kopru zasegli heroin, tablete in konopljo

R.T.
3. 11. 2014, 12.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Koper so obravnavali kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po II. odstavku 186. člena KZ-1).

PU Koper

Tega kaznivega dejanja je bil osumljen 41-letni Koprčan. 2. 10. 2014 so ga policisti pridržali in na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih uporablja. Zasegli so mu večjo količino prepovedna droge heroin, skupne mase 82,48 g, 26 tablet in kapsul s prepovedanimi drogami Klonazepam in Morfin. Po zaslišanju so ga izpustili, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo.

21. 10. 2014 so imeli policisti Policijske postaje Koper v postopku 34-letnega Koprčana, kateremu so zasegli 24 tablet s prepovedano drogo Midazolam. Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po II. odstavku 186. člena KZ-1) so ga pridržali in opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih uporablja. S preiskavo mu je bilo zaseženih še 36 tablet z isto prepovedano drogo in 3 tablete s prepovedano drogo Zolpidem. S kazensko ovadbo so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zoper njega odredil pripor.

24. 10. 2014 so policisti Policijske postaje Koper zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po II. odstavku 186. člena KZ-1) pridržali 27- in 26-letna Koprčana. Policisti so za njiju ugotovili, da v enem izmed stanovanj v Kopru gojita prepovedano drogo Konoplja. Na podlagi odredbe sodišča so v stanovanju dejansko našli posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplja, z 81 rastlinami te prepovedane droge. Pripomočke in sadike so jima policisti zasegli, zasegli pa so jima tudi dodatnih približno 450 g prepovedane droge konoplja. Po zaslišanju so ju izpustili, zoper oba pa bodo podali kazensko ovadbo.