Črna kronika

Bomba na dvorišču milijarderjeve žene

Žiga Kariž
12. 10. 2014, 09.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ko se je srbska manekenka Aleksandra Nikolić poročila z ruskim tajkunom Melničenkom, si zagotovo ni mislila, da bo ogroženo tudi njeno življenje. V četrtek zvečer so ji neznanci že tretjič stregli po življenju.

V sredo zvečer je v eminetnem delu Beograda odjeknila eksplozija. Kot je pokazala preiskava, je bila tarča bombnega napada Sandra Melničenko, nekdanja srbska manekenka, zdaj pa žena ruskega milijarderja Andreja Melničenka, čigar premoženje je ocenjeno na 11,6 milijarde dolarjev oziroma 9 milijard evrov.

Sandre v času napada sicer ni bilo v hiši, kjer stalno prebiva njena mama. Poškodovan ni bil nihče, storjena pa je bila znatna materialna škoda, ki je izredno bogati manekenki ne bo težko odpraviti. V hiši so bili v času napada tudi varnostniki, ki so o incidentu nemudoma obvestili policijo. Priče so povedale, da je bil napadalec sam, da je prišel k hiši in odvrgel bombo. To naj bi bil že tretji tovrstni napad na manekenko in njene bližnje. Policija meni, da bo s pomočjo vrhunskega varnostnega sistema, ki ga ima hiša, hitro ugotovila identiteto storilca.

Hiša v Beogradu seveda ni edina nepremičnina, ki jo ima tajkunski par v lasti. Njuna zadnja pridobitev je stanovanje v New Yorku, za katerega je deveti najbogatejši Rus odštel 10 milijonov evrov, uradna lastnica pa je Sandra.

Bogataša sta rada v središču pozornosti. Za poroko, na kateri se je trlo zvezdnikov in na kateri je pela Christina Aguilera, sta odštela celo 30 milijonov dolarjev. Za eno od rojstnodnevnih zabav sta najela J Lo in ji za 35-minutni nastop plačala kar 1,2 milijona dolarjev. Največ prahu pa je dvignil ruski tajkun, ko je svoji ženi za rojstni dan podaril 300 milijonov evrov vredno superjahto A.