Črna kronika

Neizpraven avtobus prevažal novomeške šolarje

M.J.
7. 10. 2014, 14.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Novomeški policisti so v Kočevskih Poljanah ustavili avtobus, s katerim je voznik peljal osnovnošolske otroke na športni dan. Ugotovili so, da je bilo vozilo v slabem stanju in ga izločili iz prometa, zoper prevoznika pa bodo uvedli postopek o prekršku.

PPP Novo mesto

Ob izrednem tehničnem pregledu, ki so ga odredili policisti, so namreč ugotovili, da avtobus nima tehnično brezhibnega krmilnega mehanizma in delov na podvozju. Vozilo je bilo v slabem stanju, karoserija in podvozje sta bila zarjavela. Prav tako niso bile tehnično brezhibne luči, pomanjkljiva je bila tudi oprema v vozilu, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Avtobus so zato policisti izločili iz prometa in odvzeli registrske tablice. Vozniku so izdali plačilni nalog, zoper lastnika podjetja oziroma prevoznika pa bodo uvedli postopek o prekršku. Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve za pravno osebo določa globo v višini 3000 evrov.

V nadzoru so sodelovali tudi inšpektorji Inšpektorata RS za promet, energetiko in prostor, ki so ugotovili nepravilnosti, ki se nanašajo na obvezne počitke in odmore voznika avtobusa. Zato bodo nadaljevali z inšpekcijskim nadzorom.