Črna kronika

Iz Drave rešili več otrok

G.T.
29. 9. 2014, 10.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Minulo nedeljo okoli sedme ure zvečer so se mariborski poklicni gasilci soočili z dokaj nevsakdanjo intervencijo, saj so morali iz splava na reki Dravi rešiti šest otrok.

Mediaspeed

Lesni podest se je kar naenkrat odvezal s priveza in s šestimi otroci vred zaplul z rečnim tokom po Dravi navzdol, rešili pa so ji poklicni gasilci.

Četudi naj bi klicatelj na številko 112 sprva sporočil, da se otroci nahajajo v čolnu, se je kasneje po besedah Sandija Šelige iz Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor izkazalo, da plujejo na lesenem podestu, ki ga sicer splavarjem služi za lažji dostop do večjih splavov, veslačem pa tudi za lažje ustavljanje.

»Lesen podest se je kar naenkrat odvezal s priveza in s šestimi otroci, ki niso imeli nobenega nadzora nad njim, zaplul z rečnim tokom po Dravi navzdol. Gasilci smo jih s čolnom prestregli pri Vodnem stolpu in jih privlekli do brežine ter jim pomagali na varno,« je pojasnil Šeligo. Dodal je, da so bili vsi zdravi, saj ni nihče padel v vodo, a jih je vseeno prevzela še policija. 

Otroci naj bi bili stari med 11 in 15 let, celotna reševalna akcija pa je, od prejete prijave naprej, trajala približno deset minut. V dogodku nihče ni bil poškodovan, še vedno pa ni povsem jasno, kaj so najstniki na leseni ploščadi sploh počeli.