Črna kronika

89-letni Ivan ubil bivšo ženo

G.Z.
19. 9. 2014, 17.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ivan bivši ženi, s katero sta bila poročena 30 let, prerezal vrat zaradi delitve premoženja.

»Ubil sem svojo bivšo ženo,« je hrvaškim policistom prek telefona mirno priznal 89-letni Ivan Grgić iz Kokunjevca. Kmalu zatem je v okrvavljenih oblačilih in z nožem v roki pričakal policiste ter jih odpeljal do hodnika, na katerem je v mlaki krvi ležalo truplo njegove bivše 72-letne partnerice Milke Grgić.

Kot je povedal Ivan, je v sredo odšel proti dvorišču Milkine hiše, odprl vrata, in ko se je pred njim pojavila Milka, ji je hladnokrvno prerezal vrat.

Ivan in Milka sta bila poročena 30 let. Po ločitvi leta 2003 sta živela v hišah eden poleg drugega, Milka s svojim pastorkom Martinom, Ivan pa s svojo tretjo soprogo Ružo. Jabolko spora med nekdanjima zakoncema je bila delitev premoženja po razvezi. Morala bi si razdeliti nepremičnini v Kokunjevcu in hišo v Pakracu. Ivan na takšno delitev ni pristal, zato bi moral bivši ženi plačevati 800 kun mesečno, a tega ni storil. Milka ga je zaradi neizpolnjevanja dolžnosti tožila in naposled dobila v last hišo, v kateri je živel Ivan z Ružo. 89-letnika, ki je del življenja delal v Nemčiji, je odločitev sodišča močno razburila, saj bi se moral z ženo iz hiše izseliti. A kot pravi, ni imel kam.

Sosedje so povedali, da je Milki grozil že dlje časa in da je v sredo med pogovorom z Rušo pred hišo zavpil: »Ubil bom to psico!« Napoved je tudi uresničil. Izkoristil je priložnost, ko je bila Milka sama doma. Po pripovedovanju domačinov pastorek Martin, ki je bil ta čas v službi, informacijam o umoru sprva ni verjel. Ko pa je videl truplo, se je s kolesom besno vozil po Kokunjevcu.