Črna kronika

Tragedija na hrvaški obali!

K.A.
2. 8. 2014, 16.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Spust po toboganu se je končal s hudimi poškodbami.

30 letnica iz Slavonskega Broda si bo verjetno za celo življenje zapomnila spust po toboganu na plaži Dražica v Biogradu. Med spustom si je hudo poškodovala glavo, sedaj pa se v zadrski bolnišnici bori za življenje, trenutno je v umetni komi. "Po na videz povsem nedolžnem padcu na toboganu je prišlo do hudih poškodb glave. Gre za poškodbe, ki bi bile lahko celo usodne za njeno življenje," je dejal namestnik ravnateljice v zadrski splošni bolnišnici Robert Karlo.

Neuradno naj bi se nesrečna 30 letnica pri spustu po toboganu udarila v zatilje in kmalu zatem potožila, da ima hude bolečine v glavi.

Nesrečnico so najprej prepeljali v bolnišnico v Biogradu, kjer so ji nudili prvo pomoč, a ker so bile poškodbe prehude, so jo prestavili v zadrsko bolnišnico. "Opravili smo urgentno operacijo na oddelku nevrokirurgije. Trenutno je v umetni komi in priključena na aparature. Je v izjemno težkem stanju in njeno življenje je v nevarnosti, a za zdaj je stabilno. To je povsem običajen postopek v primeru takšnih poškodb. Umetna koma traja nekaj dni, nato pa se pacienta počasi začne zbujati. Trenutno je težko napovedati kako se bo vse skupaj končalo," je dodal Karlo.