Črna kronika

Nesreči alžirskega letala botrovalo slabo vreme

STA
25. 7. 2014, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je danes izjavil, da je nesreči alžirskega letala, ki je v četrtek strmoglavilo na poti iz Ouagadougouja v Alžir, najverjetneje botrovalo vreme. Razbitine letala MD-83 družbe Air Algerie, na katerem je bilo 116 potnikov in članov posadke, so našli v Maliju.

Reuters (simbolna fotografija)
"Menimo, da je letalo strmoglavilo zaradi vremenskih pogojev," je Cazeneuve izjavil za radio RTL. To je po njegovih besedah najverjetnejša hipoteza, čeprav oblasti ne izključujejo drugih možnih vzrokov nesreče. Francoski minister za promet Frederic Cuvillier pa je danes izjavil, da so že na začetku izključili možnost, da bi bilo letalo sestreljeno s tal.

Po njegovem mnenju je glede na stanje razbitin zelo malo verjetno, da je nesrečo kdo preživel. Dodal je, da so francoske sile na poti na prizorišče strmoglavljenja letala, na katerem je bilo tudi 51 francoskih državljanov. Španska posadka letala je sporočila, da je spremenila smer poleta zaradi slabih vremenskih razmer. Takrat naj bi bile na tem območju močne nevihte.