Črna kronika

Je morala Zorica umreti zaradi spodletelega alibija?

U.K./R.M./STA/J.P.
30. 6. 2014, 11.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ali zato, ker je k njej vodila denarna sled? Od koga prihaja nedvomno sporočilo Vidmarju za rešetke? Njena smrt odpira ogromno vprašanj.

Nikola Miljković/KMA

Vidmarjeva partnerica Zorica Škrgić je na sojenju v zadevi SKB že pričala, skupaj z Dejanom Vidmarjem pa se je v povezavi s sojenjem tudi znašla v postopku zaradi domnevnega oviranja pravosodnih in drugih državnih organov.

Pred športnim društvom Partizan na Ziherlovi cesti naj bi jo po poročanju očividcev zbila s kolesa in jo odvlekla v avtomobil. 

Pred letom dni je na ljubljansko okrožno sodišče, kjer poteka sojenje, namreč prispelo anonimno obvestilo, v katerem piše, da obtoženi "iščejo alibije, imajo povsod lovke in pričam nudijo veliko denarja", da bi te lagale. K temu so bile priložene kopije enajstih pisem. Policija in tožilstvo domnevata, da je večino teh pisem spisal Vidmar, jih med obiski predal svojo partnerici Zorici, ta pa jih je pretipkala in dostavila naslovnikom. V pismih so navodila, kako urediti alibi v času ropa banke.

Pred športnim društvom Partizan na Ziherlovi cesti naj bi jo po poročanju očividcev zbila s kolesa in jo odvlekla v avtomobil. Zato so policisti iskali bel avtomobil znamke Alfa Romeo, koprskih registrskih tablic, ki je bil opažen na kraju dogodka.

Več o samem dogajanju si lahko preberete na tej povezavi.