Črna kronika

Tošić ni priznal krivde

G.G.
16. 6. 2014, 09.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V zadevi Balkanski bojevnik je kot zadnji pred sodni senat stopil prvoobtoženi Dragan Tošić. Domnevni vodja slovenskega narkokartela krivde ni priznal.

Sklenil se je predobravnavni narok v zadevi Balkanski bojevnik. Kot zadnji je pred sodni senat stopil prvoobtoženi Dragan Tošić. Krivde po pričakovanju ni priznal, je poročal spletni portal 24ur.com. Na dosedanjih narokih nihče od obtoženih ni priznal krivde, zagovorniki pa so predlagali izločitev dokazov.

Domnevni vodja slovenskega narkokartela Tošić je skupaj z ostalimi obdolženimi obtožen kaznivega dejanja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter hudodelskega združevanja. Skupaj je bilo obtoženih 17 ljudi, policija jih je aretirala 25. maja 2010.

Po pritožbah tožilstva in obsojenih je višje sodišče novembra lani vsem štirim obsojenim zaporne kazni zvišalo, za preostalih 13 pa slab mesec pozneje razveljavilo oprostilne sodbe in določilo, da se sojenje zoper njih ponovi. Odločilo je, da so dokazi, ki so bili izločeni, zakoniti. Prvostopenjsko sodišče bo moralo v ponovljenem sojenju ponovno izvesti vse dokaze, pri tem pa bo sodil spremenjen senat.