Črna kronika

Umrla, ker ji je hotel izpuliti kar 20 zob naenkrat!

J.P.
20. 5. 2014, 10.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

64-letna babica, ki je med brutalnim zobozdravniškim posegom izgubila zavest, je le eno uro pozneje umrla v bolnišnici. Vztrajni zobozdravnik ji je njenim prošnjam navkljub skušal izpuliti kar 20 zob.

Upokojena knjižničarka Judy Gan iz Connecticuta v ZDA je februarja preminila le eno uro po obisku zobozdravnika. Med posegom pri dr. Rasmi Patelu je nenadoma postala neodzivna.

Lani je za šest dni v bolnišnico spravil nekega drugega pacienta.

Dve prisotni sestri sta preiskovalcem povedali, da sta Patela naprošali, naj zaustavi poseg, po tem ko sta opazili, da se je stanje pacientke obrnilo na slabše. Patel, ki v zvezni državi Connecticut kot zobozdravnik deluje 11 let, je prošnje svojega osebja sprva ignoriral; s posegom je nadaljeval celo, ko je Judy za kratek čas prišla k sebi in ga prosila, da naj neha. Patel pa je bil odločen, da dokonča začeto. Šele ko ga je osebje še v drugo prosilo, naj preneha, in mu zagrozilo s policijo, se je zobozdravnik odzval. Takrat pa je za Judy že bilo prepozno.

Le uro pozneje je ponjo prišel rešilec, ki jo je prepeljal v bolnišnico v Massachusettsu, kjer so jo razglasili za mrtvo. Patelu so zato začasno odvzeli licenco. Kot se je izkazalo, je Patel decembra lani v bolnišnico za šest dni spravil nekega drugega pacienta.

Patel se bo moral pred tamkajšnjo zobozdravstveno komisijo zagovarjati 18. junija – kaj lahko se zgodi, da mu bodo licenco odvzeli za stalno.