Črna kronika

Poslanec Peter Vilfan pod vplivom alkohola zbil pešca?

STA/J.P.
11. 5. 2014, 12.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V nesreči, ki se je v soboto zgodila v Šiški v Ljubljani, je 56-letni voznik osebnega vozila pri zavijanju s Celovške trčil v 84-letnega pešca, ki je bil hudo telesno poškodovan prepeljan v UKC Ljubljana. Alkotest je pokazal, da je imel voznik v krvi preveč alkohola, pravijo na PU Ljubljana. Šlo naj bi za poslanca DZ Petra Vilfana.

Grega Wernig/KMA

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo okoli 18.15, ko je voznik osebnega avtomobila zavijal s Celovške na Pečnikovo, pri tem pa trčil v pešca, ki je prečkal vozišče v času, ko je bila v njegovi smeri zelena luč.

Vilfan naj bi se na poročanje Slovenskih novic, ki ga na podlagi izjav priče navajajo kot povzročitelja nesreče, in portala Požareport odzval v kratkem.

Prvi test, opravljen z indikatorjem alkohola na kraju nesreče, je po pojasnilih tiskovnega predstavnika PU Ljubljana Vinka Stojnška za STA pokazal, da je imel voznik v krvi več alkohola, kot je dovoljeno. Ker pa zakon zahteva, da se v primeru nesreč s hudimi poškodbami odredi strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, so policisti odredili tudi tega. Ob tem je dodal, da kot dokaz na sodišču služi strokovni pregled.

Ko bo policija prejela rezultate strokovnega pregleda, jih bo posredovala tožilstvu, so pojasnili na PU Ljubljana. Kot dodajajo, po podatkih, s katerimi razpolaga policija, pešec ni v smrtni nevarnosti. Zoper voznika so podali kazensko ovadbo, niso pa želeli potrdili, ali gre za nekdanjega poslanca PS, danes člana poslanske skupine nepovezanih poslancev Vilfana.