Črna kronika

Zadnje slovo od umorjenega Matica

M. R.
9. 5. 2014, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po sobotnem prepiru v gostišču Špica bar na Logu pri Brezovici so bili za 28-letnega Matica Brajića usodni vbodi s kuhinjskim nožem. Preiskovalni sodnik je napadalca, 19-letnega Elvirja Đogića, in njegovega dve leti starejšega brata Elvisa poslal v pripor.

Maps.google

»Še sami ne vemo, kaj točno se je zgodilo. Najprej se je začel pretep, po katerem smo 19-letnemu napadalcu prepovedali vstop v lokal. A se je čez približno eno uro vrnil z nožem in žrtev zabodel. Nihče niti ne ve, za kaj je šlo – kaj je bil povod za takšno brutalno dejanje,« je po incidentu za Svet24 povedal lastnik gostišča Špica bar.

»Ko so na kraj prišli reševalci, je imel Matic zunaj čreva in jetra. Medicinska sestra, ki je spremljala zdravnika z Vrhnike, se je ob pogledu nanj zjokala.« Vir, ki ne želi biti imenovan.

Po obračunu so Brajića odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je v nedeljo zaradi poškodb umrl. Po naših informacijah ga je Elvir štirikrat zabodel s kuhinjskim nožem in ga dobesedno razrezal, njegov brat pa mu je pri tem nudil moralno podporo, medtem ko so njuni pajdaši ustrahovali preostale obiskovalce lokala.

»Ko so na kraj dogodka prišli reševalci, je imel Matic zunaj čreva in jetra. Medicinska sestra, ki je spremljala zdravnika z Vrhnike, se je ob pogledu nanj zjokala,« nam je zaupal vir, ki ne želi biti imenovan.

Razlog, da so si fantje kritičnega dne skočili v lase, in druge podrobnosti krvavega obračuna bodo morda prišli na dan med sojenjem. Po naših informacijah bodo policisti mlajšega Đogića kazensko ovadili zaradi umora, starejšega pa pomoči pri tem kaznivem dejanju. Obema grozi najmanj 15 let zapora.

Svojci in prijatelji bodo Matica na pokopališču na Logu pri Brezovici pokopali danes ob 15. uri.