Črna kronika

Z drzno, filmsko tatvino do dragih telefonov

Gabrijel Toplak
15. 1. 2014, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Neznani voznik se je ponoči z avtomobilom zapeljal kar v prodajalno in s pomagači izpraznil vitrine z dražjimi izdelki ter povzročil za okoli 50 tisoč evrov škode.

G.T.

Očitno tatovi v štajerski prestolnici za vlamljanje v objekte ne uporabljajo več, denimo, ponarejenih ključev ali navadnega delovnega orodja, kot so izvijači in podobno, ampak se raje poslužujejo poskusov, ki jim kot v ameriških filmih zagotavljajo takojšen uspeh. Pred dnevi je neznani voznik z BMW-jem, ki je imel španske registrske oznake, ponoči trčil v trgovino in skupaj s pomagači izpraznil vitrine z dražjimi izdelki.

Vrednost ukradenega znaša okoli 30.000 evrov, na objektu pa so roparji povzročili za okoli 20.000 evrov škode, so sporočili s Policijske uprave Maribor. V trgovino so vlomili ob 3.50, po ropu pa so pobegnili z drugim vozilom, saj so vozilo, s katerim so vlomili, pustili kar v trgovini. Policija tudi sporoča, da vozilo, s katerim so vlomili, ni zabeleženo kot ukradeno, a njegov izvor še preverjajo.

Mediaspeed

Ekipa časopisa Svet24 je omenjeno prodajalno včeraj obiskala, a opaznejših sledi vloma ni bilo več mogoče opaziti. Izstopala je morda le prazna steklena vitrina, v kateri bi morali biti razstavljeni mobilni telefoni. Ko smo prodajalca ogovorili, da poizvedujemo po GSM-napravah višjega cenovnega razreda, in ga vprašali, kje so telefoni, se nam je najprej opravičil, da jih še nekaj dni ne bo mogoče videti, lahko pa nam pomaga prek interneta. A če smo resni kupec, si lahko ponudbo mobilnih aparatov ogledamo v bližnjem nakupovalnem središču.

Na naše vprašanje, ali je vitrina prazna zaradi ropa, je odgovoril pritrdilno in še, da so vlomilci imeli srečo, saj je bila v le nekaj minutah od sprožitve tihega alarma v prodajalni že varnostna služba. In še, da bo storilce morda razkrila skrita varnostna kamera. Sicer pa najdbe avtomobilov v mariborskih trgovinah niso redkost. Naj spomnimo, da je neznani voznik lonec lanskega leta, sicer zaradi neprilagojene hitrosti, z avtom zapeljal v športno trgovino Freestyle, leta 2008 pa so se vlomilci z avtomobilom zapeljali v trgovino z urami v centru mesta in odnesli 130 ur v skupni vrednosti 250.000 evrov.