Črna kronika

Pod daljnovodom umrl 30-letnik

M.J.
3. 10. 2013, 10.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Včeraj, ob 15.40 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica s strani Regijskega centra za obveščanje obveščeni, da je občan med sprehodom od Studenčice po Rakah v smeri Podroteje na območju mesta Idrija naletel na moškega, ki ni kazal znakov življenja.

Na kraj so bili napoteni idrijski policisti, ki so v gozdu pod petnajst metrov visokim štirioglatim jeklenim jamborom električnega daljnovoda visoke napetosti na Rakah našli mrtvega moškega, na njem pa je bilo opaziti določene telesne poškodbe (poškodbe na koži termičnega izvora kot posledica električnega toka visoke napetosti, poškodba glave, katere poškodba kaže, da je po vsej verjetnosti nastala zaradi padca z omenjenega droga daljnovoda).

Truplo je našel sprehajalec.

Na kraju najdbe trupla je bil tudi zdravnik ZD Idrija, ki je odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino z namenom ugotovitve časa in vzroka smrti, v zvezi z omenjenim dogodkom pa sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policistom in reševalcem na kraju najdbe trupla pomoč nudili tudi tamkajšnji gasilci, na kraju pa so bili tudi predstavniki elektro podjetja. Kasneje je bilo v postopku identifikacije ugotovljeno, da gre za 30-letnega moškega.

Iz PU Nova Gorica so nam pojasnili, da ne gre za delovno nesrečo, temveč dogodek. Dodali so še, da gre za moškega iz okolice Idrije.

Po naših informacijah naj bi se pokojni v prostem času sicer ukvarjal s plezanjem, zato naj bi krožila ugibanja, da se je na daljnovod povzpel v prostem času.

30-letnik naj bi sicer po neuradnih informacijah opravljal prakso v podjetju Elektro Primorska, vendar nesreča ni v povezavi z omenjenim podjetjem. So pa delavci slednjega bili včeraj tudi na prizorišču dogodka, poleg gasilcev in seveda policistov.