Črna kronika

Na Celjskem poškodovana dva motorista

STA/M.J.
13. 8. 2013, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Celjski policisti so v četrtek obravnavali dve nesreči, v katerih sta se poškodovala motorista. V Ivenci pri Vojniku se je huje poškodoval 35-letni voznik motornega kolesa, na glavni cesti izven naselja Šentvid pri Šentjurju pa se je lažje poškodoval 28-letni voznik motornega kolesa.

Thinkstock

35-letni motorist se je huje poškodoval pri trčenju z avtomobilom. Kot navajajo policisti, je 18-letni voznik osebnega vozila vozil iz smeri Frankolovega proti Vojniku. Ko je pripeljal v neposredno bližino objekta v Ivenci, kjer vozišče iz ostrega levega ovinka preide v krajšo ravnino in zatem v krajši pregleden levi ovinek, je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in začel prehitevati pred njim vozeč osebni avtomobil. V tistem trenutku je 35-letni motorist pravilno pripeljal iz smeri Vojnika. Da bi preprečil trčenje, se je motorist sicer umaknil skrajno desno, a mu trčenja ni uspelo preprečiti.

Po drugi nesreči v Šentvidu pa celjski policisti iščejo očividce nesreče, v katero je bil udeležen neznani voznik, ki je po nesreči odpeljal ne da bi ponesrečencu nudil prvo pomoč. Na PU Celje navajajo, da je 28-letni Šentjurčan vozil iz smeri Šmarja pri Jelšah proti Grobelnem. Ko je pripeljal v neposredno bližino stanovanjske hiše v Šentvidu, je neznani voznik osebnega vozila srebrne barve in neznanih registrskih številk z makadamskega dvorišča stanovanjske hiše zapeljal v levo proti Grobelnemu. Motorist je v želji, da bi preprečil trčenje, močno zavrl, padel in se lažje poškodoval. Neznani voznik pa je z vožnjo nadaljeval v smeri proti Grobelnem, ne da bi ponesrečencu nudil prvo pomoč in svoje podatke.