Avto-moto

i8 tudi brez strehe

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
2. 4. 2012, 18.24
Posodobljeno: 2. 4. 2012, 18.52
Deli članek:

BMW je predstavil kabrioletno različico konceptnega vozila i8. Različica temelji na lani predstavljenem kupeju, a ga od tega ločujejo pomembne razlike. BMW obljublja, da ima dvosedežnik s hibridnim pogonom zmogljivosti športnega vozila, a ob tem porabi le toliko, kot majhen avtomobil.

Kabriolet ima nekoliko krajšo medosno razdaljo, laserske žaromete in delno transparentni pokrov motorja. Zadaj bomo našli difuzor, zračnike in žaromete v obliki črke V.

Na fotografijah notranjosti opazimo usnje in lesene dodatke, sicer pa tudi karbon in piano črno barvo. BMW s ponosom vgrajuje tudi digitalni skupek instrumentov in tridimenzionalni iDrive zaslon.

Litij-ionske baterije hibridna omogočajo vožnjo na električno energijo do 30 kilometrov, s čimer naj bi se povprečna poraba znižala na 3 litre/100 km. Ob tem pa ostaja i8 pravi športnik. 96-kilovatni elektromotor in 164-kilovatni trivaljni bencinski motor bosta poskrbela, da bo vozilo do 100 km/h pospešilo v petih sekundah, končna hitrost pa je omejena na 250 km/h. Elektromotor sicer poganja le prednji kolesni par, bencinski pa zadnji. Njuna skupna moč je 260 kW.