Pomen

Ste v sanjah jezni, zlobni, mirni ali panični? to niso naključja …

Nal Husić, www.carovnik-nal.si
7. 7. 2023, 06.24
Deli članek:

Sanjski svet je nekaj izjemnega in s sanjami v resnici z nami komunicira naša podzavest, ki shranjuje vse, kar čez dan vidimo, slišimo, občutimo, doživimo.

Pixabay
Vse, kar smo zakopali v podzavest, se nam prek občutkov v sanjah pokaže kot realna slika.

V zakladnici podzavesti so vse informacije od našega prihoda na ta čudoviti planet.

Prav vsaka iz podzavesti pa je za nas ključnega pomena. Zakaj? Ker so sanje odraz našega notranjega počutja in doživljanja okoliščin, v katere smo vpleteni.

Če bi ljudje vedeli, kako dragocene informacije imajo sanje za nas, bi bili bolj pozorni na vse, kar vidijo, doživijo in občutijo v sanjah. Še posebej, kaj občutijo …

SANJSKI OBČUTKI

Občutki v sanjah so resnični odraz, kako doživljamo neke razmere, okoliščino, odnos. Zavedati se moramo, da v fizičnem svetu veliko občutkov potlačimo. Zato nam sanje vedno pokažejo realno sliko, ki ji je treba verjeti.

Strahovi se pojavljajo pri tistih, ki dvomijo o sebi, o svoji vrednosti, in menijo, da niso dovolj dobri. Predstavljajo tesnobo v okoliščinah posameznika, v katere je vpet. Sicer je odvisno od konteksta sanj, toda strah lahko predstavlja tudi potlačeno jezo.

Jeza v sanjah predstavlja, da bo sanjač vpleten v neiskren odnos, dogodek ali okoliščine, zaradi česar bo nosil posledice. Ugotoviti je treba, na koga je sanjač v resnici jezen.

Po drugi strani pomeni tudi, da je sanjač naklonjen ugajanju in se trudi dokazovati neki osebi.

Žalost v sanjah predstavlja dejansko žalost, razočaranje in tesnobo v realnem svetu. Poiskati bo treba ustrezne rešitve in jih podpreti z delovanjem, da se vrneta veselje in radost.

Zaskrbljenost je odraz čustvenega stanja do nekoga ali nečesa. Predstavlja tudi pomanjkanje ljubezni v realnem življenju. Previdno s »čutnimi užitki« v realnem življenju, saj bi zato lahko imel sanjač resne težave, škandal.

Ljubosumje, zavist, zloba … so odraz realne slike sanjačevih občutkov, s katerimi se srečuje. Sanjaču sporočajo, naj razvija spoštljivejši in bolj ljubeč odnos do sebe.

Težave v sanjah kažejo na skrbi, ki sanjača pestijo v realnem svetu.

Zakaj je sanjač nesrečen? Potrebuje razvedrilo, in to naj si tudi zagotovi!

Krivda je odraz potlačenih občutkov, ki jih sanjač čuti do sebe. Predstavlja tudi strah pred uspehom.

Sram nosi simboliko pomanjkanja samozavesti, negotovost, pa tudi sram pred intimo.

Brezčutnost je opozorilo, da se sanjač zapira vase. Naj ne zanemarja svojih dejanskih občutkov!

Srečo največkrat kompenziramo z žalostjo ali stresom v realnem svetu.

Mir v sanjah naznanja ugodno reševanje predvsem čustvenih težav.

Panika je klic po kontroli in nadzoru. Sanjač naj si organizira življenje in resneje ter odgovorneje pristopi k vsemu.

Sanje si predstavljajmo kot sliko in občutke kot besede, s katerimi pripovedujemo resnično zgodbo o strahovih, skrbeh, žalosti, bolečini v realnem življenju. Vse, kar smo zakopali v podzavest in se o tem »ne želimo« ali »nočemo« pogovarjati, se nam ravno prek občutkov v sanjah pokaže kot realna slika.

SPREMLJAJTE SVOJE SANJE

Rad bi vas spodbudil, da spremljate svoje sanje. Naša podzavest je izjemna zakladnica, ki nosi mnogo znanja. Aktivno delo s podzavestjo prinaša možnost pridobivanja informacij iz »nevidnih« svetov, od naših dragih duhovnih vodnikov, ki komunicirajo z nami na različne načine. Sanje so le eno od številnih orodij, prek katerih dobivamo pomembna sporočila.

Za prejem sporočil je najbolje, da si sanje zapisujemo. Vzemite si en mesec, nato si oglejte, o čem se vam je največkrat sanjalo, in potegnite vzporednico z dogodki v okoliščinah. Hitro boste spoznali, da so nam sanje že vnaprej sugerirale potek dogodkov in njihove »razplete«.

Pri tolmačenju bodimo pozorni na zaporedje sanj. Kaj je bil ključni dogodek v sanjah? Predvsem pa bodimo pozorni na občutke, s katerimi smo se srečevali v sanjah.

In moja srčna želja vsem vam sanjalcem: sanjajte velike sanje in verjemite vanje; verjemite vase in krepite odnos do sebe; povabite čudeže v svoje življenje in se jih veselite.

Sašo Švigelj, M24
Nal Husić