Astro

To so slavni in bogati, ki so 'podlegli' navadnim smrtnikom

Irena Kolar, revija Obrazi
9. 4. 2020, 10.00
Posodobljeno: 9. 4. 2020, 10.04
Deli članek:

Ljubili so manekenke, igralke in igralce ter pevke in pevce, na koncu pa so večno zvestobo obljubili navadnim smrtnikom. Njihove zgodbe, ki spominjajo na Perraultovo Pepelko, so ganljive in razburljive, predvsem pa dajejo upanje, da je ljubezen lahko večna – celo v Hollywoodu.

Profimedia
George Clooney in Amal

George Clooney in Amal Alamuddin

V TREH DNEH JE BILO JASNO VSE
George Clooney si je s številnimi afericami prislužil naziv »večni samec«. Po ločitvi od igralke Talie Balsam, s katero je bil poročen slaba štiri leta, je zvezdnik namreč skakal iz postelje v posteljo. Imel je sicer nekaj daljših zvez, na primer z manekenkama Elisabetto Canalis in Stacy Keibler, nobeni pa ni želel obljubiti večne zvestobe. Sam je večkrat izjavil, da verjetno nikoli več ne bo stopil pred oltar in da ga očetovstvo ne zanima. Mediji so ga radi citirali in mu verjeli, igralka Michelle Pfeiffer pa je očitno čutila, da se George nekje globoko v sebi želi ustaliti. Leta 2007 je zvezdnica povedala: »Stavila sva, da se bo poročil. Ves čas dviguje znesek – s 100 sva zdaj prišla na 100 tisoč dolarjev.« Imela je prav. George se je leta 2014 v Benetkah poročil z odvetnico Amal Alamuddin, ki mu je tri leta pozneje rodila dvojčka, Ello in Alexandra. Njuna ljubezenska zgodba se je začela 2013, ko je Amal v družbi skupnega prijatelja igralca obiskala v njegovi hiši ob jezeru Como. Clooney pravi, da je po treh dneh vedel, da je tista prava. »Takoj se mi je zdela prelepa, zabavna in več kot očitno je bilo, da je tudi inteligentna,« je pozneje povedal zvezdnik, ki je na kolena padel devet mesecev pozneje. Skuhal je večerjo, po kateri je Amal poslal po vžigalnik, ki je bil v predalniku, kjer je ležal tudi zaročni prstan. »Najti nekoga, ki ga lahko ljubiš, je ponižna izkušnja. Še bolj, če si nanj čakal vse življenje,« je o svojih čustvih do 17 let mlajše lepotice povedal 58-letni zvezdnik.

Profimedia
Matt Damon

Matt Damon in Luciana Barroso
SREČO NAŠEL Z MAMO SAMOHRANILKO

Matt Damon je s filmom Dobri Will Hunting, za katerega je bil nagrajen z oskarjem za najboljši izvirni scenarij, leta 1997 čez noč zaslovel. Znane lepotice so mu ležale pred nogami. Med drugim je bil v zvezi z Winono Ryder in Minnie Driver, srečo pa je našel pri mami samohranilki, Luciani Barroso. Sedaj 49-letni Damon verjame, da ju je združila usoda. Leta 2003 je po dolgem razmisleku sprejel vlogo v komediji Kot rit in srajca, ki bi jo morali snemati na Havajih, a so lokacijo prestavili v Miami. Nekega večera sta ga dva sodelavca »zvlekla« v bar, kjer je kot točajka delala lepa Argentinka, ki mu je takoj padla v oko. »Dobesedno videl sem jo čez celo sobo,« je v oddaji Ellen DeGeneres povedal zvezdnik, ki je zbral pogum in mamo samohranilko še istega večera ogovoril. Luciana pa je pred kratkim povedala, da se je njuna ljubezenska zgodba razvijala malce drugače. Pravi, da je Damon zbežal za njen pult, ko so ga v baru začeli prepoznavati. »Rekla sem mu: 'Tukaj ne moreš stati križem rok.' Pred leti se je za neki film izuril za točaja, tako da je lahko takoj začel mešati pijače. Tistega večera mi je prislužil visoko napitnino, saj so ga želeli vsi videti. Bilo je zabavno.« V skoraj 15-letnem zakonu so se jima rodile tri hčerke.

Profimedia
Matthew z ženo

Matthew McConaughey in Camila Alves
OB PRAVEM ČASU NA PRAVEM MESTU

McConaughey se lahko pohvali z izjemno igralsko kariero in tudi izjemnim seznamom bivših ljubimk. Lepotec, ki je lani dopolnil 50 let, je med drugim osvojil srce Sandre Bullock, Ashley Judd in Penelope Cruz, a nobena njegove divje narave ni mogla ukrotiti. Matt je hlepel po svobodi, zato je tudi živel v avtodomu in počel le stvari, ki so bile njemu pri srcu. Težko je biti v zvezi s takšno osebo, a stvari so se tudi zanj obrnile na glavo, ko se je razšel s Penelope in spoznal Brazilko Camilo Alves. Matt je dolgonogo lepotico zagledal v Los Angelesu, kjer se je s svojimi prijatelji, med katerimi je bil tudi nekdanji profesionalni kolesar Lance Armstrong, zabaval v nekem nočnem klubu. Med delanjem margarit je s kotičkom očesa ujel Camilo in rekel: »Kaj je to?« Nekaj časa je poskušal pritegniti njeno pozornost, nato pa spoznal, da to ni ženska, ki bi jo z druge strani sobe poklical k sebi. Stopil je do nje in njeno druščino povabil na pijačo v svoj kotiček. Camila, ki igralca ni prepoznala, mu je željo izpolnila. Ker ni imela avtomobila, jo je Matt povabil k sebi domov in ji ponudil sobo za goste. »Na prvi zmenek sem jo ugrabil,« se zdaj šali zvezdnik, ki je tiste noči dvakrat poskušal vstopiti v sobo, v kateri je spala, a ga je odslovila. »Takrat sem pomislil: Uau!« se spominja lepotec, ki je prepričan, da je njuna zveza uspela, ker je mamo svojih treh otrok, s katero se je poročil leta 2012, spoznal ob pravem času.

Profimedia
Jon Bon Jovi in žena

Jon Bon Jovi in Dorothea Hurley
ZAKON NAJBOLJŠA STVAR

Rocker, čigar pravo ime je John Francis Bongiovi Jr., je že tri desetletja poročen z Dorotheo, s katero ima štiri otroke. Ko se je razvedelo, da je pevec na vrhuncu svoje kariere z dekletom, v katerega se je zaljubil v srednji šoli, zbežal v Las Vegas in se poročil, je v ZDA in pod pevčevo domačo streho izbruhnil pekel. Amerika je bila besna, njegov menedžer je bil besen, tako kot tudi njegova mama. Dorothea je dolgo veljala za »državno sovražnico« številka ena, saj je zlomila srca Jonovih oboževalk. »Ko sem se vrnil iz Vegasa, je bil moj menedžer iz sebe. Rekel je: 'Ljubljenec Amerike se je poročil. To ni bila dobra poteza za tvojo kariero.' Tudi založba je bila na robu obupa,« se spominja pevec, ki pa prav ničesar ne obžaluje. Ponosen je, da sta z ženo dokazala, da je lahko tudi zakon rockerja dolg in srečen. »Danes se počutim 10-krat bolje kot takrat. Ko pogledam nazaj, je bil zakon najboljša stvar, ki sem jo kdaj sklenil.«

Profimedia
Julia Roberts z možem

Julie Roberts se je, potem ko je tik pred poroko leta 1991 zapustila igralca Kieferja Sutherlanda, prijel vzdevek »pobegla nevesta«. Dve leti pozneje je dokazala, da se ne boji poročnega prstana, saj se je po treh tednih ljubimkanja pri 25 letih poročila z 10 let starejšim country pevcem Lylom Lovettom. Oba sta bila v tistem času močno zaposlena, zato nikogar ni presenetilo, da sta se drug od drugega hitro odtujila. Po 21 mesecih je bilo njunega zakona konec. Leta 2001 pa jo je z vso silo zadela Amorjeva puščica. Med snemanjem filma Mehikanka se je »čedno dekle« zaljubilo v kamermana Dannyja Modra. Danny je bil takrat še poročen, Julia pa tudi še v zvezi. Kljub oviram sta že naslednje leto stopila pred oltar. V skoraj 18-letnem zakonu sta se razveselila treh otrok – 14-letnih dvojčkov Hazel in Phinnaeusa ter 12-letnega Henryja. Čeprav je njun zakon eden najstabilnejših v Hollywoodu, so tudi njiju spremljale zle govorice, in to skorajda vsako leto. Razlogov za zakonsko krizo je bilo nešteto. Nekoč se je pisalo, da je Julia moža prevarala z Owenom Willsonom, nato pa se je šušljalo, da se zakonca prepirata, kdo je tisti, ki podpira tri vogale njune vile. Lani se je Julia zbudila ob vesti, da se je, da bi rešila zakon, šla celo pod nož. Verjetno se je par v vseh teh letih res kdaj sprl, a nad svojo ljubeznijo ni obupal. »Še danes, do te minute, je moja najljubša oseba na svetu. Zares sva lahko srečna. Zelo zelo sva si všeč in uživava v družbi drug drugega,« je leta 2018 o svojem zakonu povedala igralka.

Profimedia
Meryl Streep z možem

Meryl Streep in Don Gummer
LJUBEZEN SREDI NAJVEČJE TRAGEDIJE

Filmska legenda, ki se lahko pohvali s kar 21 nominacijami za oskarja in tremi dobljenimi kipci, je ljubezen svojega življenja našla sredi največje tragedije svojega življenja. Ko je bila stara 29 let, je spoznala igralca Johna Cazala. Oba sta igrala v gledališki igri Measure for Measure in iskrica med njima je preskočila takoj. Njuna sreča je trajala le dve leti. Maja 1977 je John izvedel, da ima pljučnega raka. Meryl mu je ves čas stala ob strani in zaradi zdravniških računov, ki so se naglo kopičili, sprejemala vloge, ki jih sicer ne bi. Cazale je umrl marca 1978. »Njegove smrti nisem prebolela. Ne želim je preboleti. Ne glede na to, kaj počneš, je bolečina v tvojem umu vedno prisotna in vpliva na vse, kar se dogaja,« je nekoč dejala o njegovi smrti. Meryl je kmalu morala zapustiti stanovanje, ki sta si ga delila z Johnom. Ker ni vedela, kam naj pospravi njegove stvari, je na pomoč poklicala svojega brata, ki je k njej prišel v družbi prijatelja, kiparja Dona Gummerja. Igralka je na koncu najela Gummerjevo stanovanje, ker je bil kipar na daljših počitnicah v Pakistanu. Pisala sta si pisma, nato pa se je moral Gummer zaradi prometne nesreče predčasno vrniti domov. Njun odnos se je hitro poglobil in igralka je le šest mesecev po smrti svoje velike ljubezni večno zvestobo obljubila mlademu kiparju, s katerim je že 41 let srečno poročena. »Vse, kar v življenju najbolj cenim, si mi dal ti,« se je Meryl med zahvalnim govorom na oskarjih zahvalila možu, s katerim ima tri hčerke in sina.

Profimedia
Jeff Bridges z ženo

Jeff Bridges in Susan Geston

MISLIL JE, DA JE BILA PRETEPENA
Zvezdnik Jeff Bridges je od leta 1977 poročen s Susan Geston, ki jo je spoznal med snemanjem filma. Susan pa tam ni delala kot igralka, ampak je bila natakarica v bližnjem gostišču. Ko jo je prvič zagledal, je imela Susan dve modri očesi in poškodovan nos. Igralec, ki je bil takrat star 24 let, je sprva mislil, da je 20-letnico pretepel fant, a je pozneje izvedel, da je imela prometno nesrečo. Kljub poškodbam na obrazu je Jeffa mlada dama popolnoma prevzela. »Takoj sem vedel, da sem se vanjo noro zaljubil,« je o usodnem dnevu povedal zvezdnik. Bridges je bil takrat že znan igralec, kljub temu je nekaj časa odlašal s povabilom na zmenek. Susan ga je najprej zavrnila in Jeff je vrgel puško v koruzo. A usoda je z njima imela drugačne načrte. Parček se je spet srečal na zabavi ob koncu snemanja, na kateri je Jeff Susan prosil za ples. Tokrat je povabilo sprejela. Tri leta pozneje sta se poročila in pozneje postala ponosna starša kar treh hčerk. »Dokler se ne poročiš, misliš, da se s poroko zaprejo vsa vrata. To drži. A vrata, ki se s poroko odprejo, vodijo na hodnik s prečudovitimi drugimi vrati – otroci, globoka intimnost, pustolovščine in vse druge,« je pred časom o svojem srečnem zakonu izjavil Bridges.

Profimedia
Patrick z ženo

Patrick Dempsey in Jillian Fink
USODNA FRIZERKA

Kmalu po ločitvi od več kot 20 let starejše igralke Rocky Parker leta 1994 je Patrick spoznal frizerko in umetnico ličenja Jillian Fink. Spoznala sta se v salonu, kamor je igralec prišel na striženje. »Šokirana sem bila, ko je prišel, obenem pa srečna, ker je bil zelo čeden,« se prvega snidenja spominja Jillian. Po treh letih je igralec izvedel, da je frizerka samska. Povabil jo je na zmenek in njuno razmerje se je hitro poglobilo. Tri mesece po prvem zmenku sta se preselila v skupno stanovanje, leta 1999 pa sta se poročila. Jillian je poroka z zvezdo iz serije Talenti v belem prinesla tudi nove karierne priložnosti. Med njenimi rednimi strankami je zdaj veliko znanih obrazov, med drugim ji zaupata tudi Bradley Cooper in Julia Roberts. Januarja 2015 je sicer Jillian nenadoma vložila ločitvene dokumente in takrat kot razlog navedla nepremostljive razlike, ki pa sta jih na srečo z veliko dela le odpravila. »Vsega ne moreš početi. Nekaj je treba žrtvovati,« je po zakonski krizi povedal Patrick, ki se je za svojo petčlansko družino odpovedal dirkanju.