Astro

Puberteta po 40. rojstnem dnevu? To je razlog ...

Magdalena Jankovec, osebno srečanje: 040 309 304
5. 1. 2020, 17.00
Deli članek:

Zelo dobro se je zavedat, da se naše celice spreminjajo vsakih 7 let. S tem, ko to prepoznamo in dopuščamo, vidimo, kako nas življenje pripelje do padcev in bolezni in nam da jasno vedeti, da moramo nekaj spremeniti v življenju.

DK
Magdalena Jankovec

Za naš osebni razvoj je najbolj občutljivih prvih 7 let življenja. V tem času se razvijejo mentalni procesi in se izoblikujejo osnovna pravila življenja.

Zaradi pomanjkanja duhovne povezave se zakorenini veliko napačnih prepričanj, na katerih kasneje temelji zavest o samem sebi. Največji problem je to, da starši na nezavednem nehote dajejo napačna sporočila svojim otrokom. Na primer: Starši/babice: če ne boš pridna, te ne bo imel nihče rad / če ne boš nehala jokati, ne boš dobila darila za rojstni dan / ne smeš tako misliti, govoriti, delati, ker bodo drugi s prstom nate kazali itd. Otrok: Zakaj?

Starši: Zato, ker sem ti jaz tako rekla. Nikar ne povej tega sosedom. Bodi pogumen fantek. Naj to ostane v naši družini. Odrasti no že. Boš videl, ko boš šel v svet, kako je svet pokvarjen.

Soočenje z modrostmi

"To bi lahko boljše napravila," je le eden od izrazov, ki jih poznamo kot tipične stavke oziroma moto posameznih družin. Kot sistemi prepričanja, lahko vplivajo na posameznika celo življenje. Vendar pa bo prišel čas, ko se bo potrebno soočiti z modrostjo takih prepričanj in pogledati, ali še koristijo v sedanjih razmerah in če so v sozvočju s posameznikovo notranjo resnico. Če pride do neskladja, potem bodo prišli na dan konfilkti, ki jih v dobi pubertete poznamo kot uporniška doba. Mladostnik poskuša ugotoviti, kaj je tisto, kar je resnično njegovega in kaj je prevzel od starša. Lahko se zgodi, da začnejo pretiravati s glasbo, vedenjem – gre za poskus predstavitve popolne druge skrajnosti življenja, kot pa so jim ga predstavili starši.

Dreamstime
Mladostnik poskuša ugotoviti, kaj je tisto, kar je resnično njegovega in kaj je prevzel od starša.

Obdobja

Med 14-21 letom dokaj neodločno oblikujejo svoj lastni sistem prepričanj in jih nato uporabijo med 21-28 letom. Po 28 letu ponovno vpeljejo določene starševske standarde, ki zopet pridobijo na veljavi in jih povežejo s svojimi novimi sistemi prepričanj. Vendar pa je veliko posameznikov, ki gredo mirno skozi obdobje mladostniškega uporništva, a se jim ta nenadamo pojavi v 40-50 letih. Spremeni se stil pričeske, omare z oblačili so spremenjene, lahko pride tudi do zamenjave parterja ali službe.

V ritmu Saturna

Astrološko gledano so take spremembe posledica 7 letnih ciklusov gibanja planeta Saturna. Ta planet je povezan z omejitvami, vendar na tak način, da se iz tega nekaj naučimo.

Lahko bi rekli, da v tem času pretehtamo vse tiste stvari, ki nas ovirajo pri razvoju in se ponovno odločimo, ali smo ali nismo pripravljeni na spremembe in upuščanje starega.

Tako pridemo zopet do sebe, do naše izbire: kaj želim spremeniti v življenju, da bo moje življenje postalo kvalitetno.