Astro

Če želite biti srečni jutri, začnite delati na sreči danes

Irena Kahne, osebno srečanje: 040 309 304
18. 10. 2019, 17.00
Posodobljeno: 24. 12. 2020, 10.54
Deli članek:

Pri svojem delu pogosto opazim, da ljudje na svojo srečo – samo čakajo. Ali pa mi celo sami potarnajo: »Čakam, da se mi nasmehne sreča.« Pa vendar ta sreča nikoli ne pride.

profimedia
ženska ogledalo

Nekateri v nasprotju s prvimi delajo trdo, da ustvarijo v svojem življenju obilje, pa so kljub temu nesrečni, ko ugotovijo, da jim denar sreče vendarle ni prinesel.
Sreča je stanje uma in ne velikost številke na naših bančnih računih. Sreča je čustvo in ne stvar. Vsak izmed nas, bi moral delati v smeri ustvarjanju lastne sreče.
ODSEV
Verjamem, da vas je večina v šoli prebrala izjemno knjigo pisatelja Richarda Bacha, Jonathan Livingston Galeb. Jaz se še vedno navdušujem nad to knjigo in predvsem nad stavkom: »Če je tvoja sreča odvisna od dejanj drugih ljudi, potem imaš več kot očitno problem.«
Da bi v življenju lahko našli srečo, moramo najprej razumeti, iz kje sreča prihaja. Spomini so za naš um, kakor je ogledalo za naše oči – odsev. Ogledalo odseva fizično, medtem ko naši spomini odsevajo čustveno. Ko se pogledamo ogledalo, v njem vidimo našo podobo, a ko pogledamo v naš um, vidimo, kdo smo. Velika razlika med njima pa je v tem, da lahko vedno spremenimo, kar vidimo v ogledalu, ne moremo pa spremeniti spominov, ki so shranjeni v našem umu.
ODLOČITEV
Veliko se nas trudi popraviti odsev, ki ga vsakodnevno vidimo v ogledalu, vendar prav nič ali pa zelo malo truda vložimo, da bi izboljšali naše misli. Vsako dejanje pa seveda ustvari spomin. Ali ste resno verjeli, da je bila oseba, ki je danes jezna in zagrenjena, včeraj vesela in srečna? Kadar se znajdemo v situaciji, kjer nas nekdo razburi ali užali, se pravzaprav mi sami odločimo ali bomo izkušnjo dodali k še enemu bolečemu spominu s svojim negativnim doživljanjem, ali pa se odločimo, da bomo ta negativna doživljanja spremenili v pozitivna dejanja in tako ustvarili pozitivne spomine.
PREIZKUS
Če želimo biti srečni jutri, moramo previdno izbirati danes, kajti naša dejanja danes, bodo odsev jutrišnjim spominom in teh se ne moremo znebiti. Vse, kar naredimo danes, bo jutrišnji odsev. Naslednjič, ko vas nekdo ujezi, namesto da bi izbruhnili tudi vi, si v tistem trenutku poskusite zamišljati, da v rokah držite ogledalo, v katerem se njihove besede odbijejo in vrnejo nazaj k njim, tako boste v trenutku vedeli, da so njihove besede in dejanja le odsev njih samih in nimajo nikakršne veze z nami.
Vsi si želimo, da bi nam naš odsev v ogledalu bil všeč. V kolikor pa želimo biti resnično srečni, je ključno, da nam je všeč tudi odsev, ki ga vidimo v našem umu. Odsev ogledala ni niti približno tako močan, kakor odsev našega uma, kajti le on odseva naše misli in naša dejanja.
Odločimo se, kaj želimo pokazati z našim odsevom.
Bodo naši odsevi/spomini polni sreče in veselja, ali jeze in zagrenjenosti?
Kaj boste pa vi naredili danes, da vam bo jutri prineslo srečo?