Intervjuji

Nataša Gavranić: Njen šport je nogomet

Teja Pelko
30. 3. 2024, 08.00
Deli članek:

Pomembnejše tekme si pogosto ogleda skupaj z otrokoma

Primož Korošec
Voditeljici se je v letih dela v športnem uredništvu najbolj približal nogomet.

Na začetku prejšnjega meseca so na vodilni slovenski športni televiziji Arena Sport predstavili svojo lastno studijsko oddajo V prvi vrsti. Oddaja je na sporedu vsak konec tedna v soboto, nedeljo ali oba dneva – odvisno od aktualnih tekem, vodita pa jo Nataša Gavranić in Izidor Kordič. Več o njej nam je razkrila Nataša, zaupala pa nem je tudi, kateri športi in aktivnosti so v ospredju v njenem zasebnem življenju.

Studijska oddaja V prvi vrsti je doživela izjemno lep sprejem in ima krasno gledanost. Verjetno vas to zelo veseli. Čemu pripisujete tak uspeh?
Drži, vodilni so z gledanostjo zadovoljni, sama pa se s tem niti ne ukvarjam preveč. Delamo za specifično občinstvo, športne navdušence, ki jih zanimajo naše tekme, mi pa jim želimo ponuditi še nekaj več, neko piko na i ob ogledu same tekme. Mislim, da so gledalci prepoznali, da se trudimo in da se med sabo dobro razumemo, kar se vsekakor pokaže na zaslonu.

Ali v bližnji prihodnosti načrtujete še kakšne novosti?
Vedno razmišljamo o novostih ali kako izboljšati oddajo. Če ne razmišljaš v tej smeri, ni napredka.

Koliko pa je gostom pomembno, da se voditelj spozna na temo, o kateri je govora?
Zelo pomembno, jasno, saj tako tudi gostje zaupajo voditelju – in ne le nasprotno – in smo pri pogovorih v studiu lahko zares sproščeni.

Kaj oziroma kdo vam je v največjo pomoč, kadar se na kakšen šport oziroma temo ne spoznate tako zelo?
Imam sodelavce, ki vedno z veseljem pomagajo ali me o čem poučijo. Samo tako, nesebično, je lahko cela ekipa dobra.

Primož Korošec
Nataša je zelo vesela, da lahko vsak konec tedna z gledalci deli najboljše športne zgodbe.

Kolikšen del življenja zajema šport v vašem osebnem življenju?
Če imam ob skrbi za otroke popoldne ali proti večeru čas, z veseljem pogledam kakšno tekmo. Vsekakor pa to spada zraven, kadar o tej tekmi poročam ali moram poznati ekipe, lige, ki jih na Areni Sport v studiih spremljamo vsak konec tedna.

Kateri šport pa zasebno najbolj zavzeto spremljate?
Največkrat spremljam nogomet. V letih dela v športnem uredništvu se mi je ta šport najbolj približal, ogromno tekem sem si ogledala tudi v živo in vedno me privlačijo ozadja nogometašev, ekip, čustva, ki zaznamujejo nekatere tekme in njihove izide ... Zagotovo pa nogomet spremljam drugače kot moški.

Se dobite tudi z družbo za kakšno tekmo pri kom doma?
Za to žal v zadnjih letih ni veliko časa, saj družinsko življenje zahteva ogromno prilagoditev. Si pa pomembnejše tekme, sploh tiste, v katerih igra slovenska reprezentanca, pogosto ogledam skupaj z otrokoma.

Ste kakšen šport v otroštvu oziroma v mladosti tudi sami trenirali?
Edini šport, s katerim sem se resneje ukvarjala, je bil ples v osnovnošolskih in srednješolskih letih. V tem sem res uživala in spoznala nekaj prijateljic, s katerimi se še danes družimo. Naši treningi so mi ostali v lepem spominu.

S katerim pa se zdaj največ rekreativno ukvarjate?
Zadnja leta so to sprehodi v naravi, hoja v hrib, tek ... Večine teh aktivnosti se lotim s prijateljicami in tako združim prijetno s koristnim.

Se s katerim ukvarjate tudi skupaj z družino?
Za zdaj, ko je hčerka še bolj majhna, so to le sprehodi na bližnji hrib ali kolesarjenje. Partner in starejši sin pa že imata košarkarske in nogometne obračune na bližnjem igrišču.

Primož Korošec
Osrednja voditelja oddaje V prvi vrsti sta Nataša Gavranić in Izidor Kordič, vidnejšo vlogo pa imajo še Dani Bavec, Sara Pakiž, Tilen Lamut in Alen Hodžić.