Vse priznal

Cigaretna ogorka izdala serijskega tatu, ki je vozil porscheja in kradel traktorje

J.V.
8. 5. 2024, 16.05
Posodobljeno: 8. 5. 2024, 16.20
Deli članek:

Na deželnem sodišču v Gradcu na avstrijskem Štajerskem je 46-letni Romun krivdo priznal in se branil, da je kazniva dejanja izvrševal v finančni stiski. Obsojen je bil na dve leti zapora.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Dve cigareti, pokajeni na kraju zločina, sta bili pogubni za serijskega tatu. Združba, v okviru katere je 46-letni Romun deloval, se je sicer specializirala za kraje traktorjev po Avstriji, ki so jih potem naložili na tovornjake in "izvozili" iz države, poroča Kleine Zeitung. "Pri Gleisdorfu so kriminalisti zavarovali dva ogorka. Po aretaciji obtoženca v Romuniji so njegovo DNK uspešno primerjali s tisto na cigaretih," je pojasnila državna tožilka Nina Ollinger. Na deželnem kazenskem sodišču v Gradcu je 46-letnika obtožila zaradi velikih tatvin in zavarovalniških goljufij. Hudodelska združba je s tatvinami po izračunih tožilke zaslužila 222 tisoč evrov.

Kradel naj bi v finančni stiski, nekaterih sostorilcev se boji

Kot je pokazala policijska preiskava, je 46-letni Romun za "privatne" namene vozil osebno vozilo znamke Porsche. Na sodišču je krivdo priznal, njegov odvetnik pa je sodnika Erika Nauta prepričeval, da je kazniva dejanja izvrševal zaradi finančne stiske, pa tudi, da se boji nekaterih višje rangiranih sostorilcev, zato da se na sodišču "drži bolj nazaj". Sodišče je Romuna obsodilo na dve leti zapora. "To ni bilo priložnostno dejanje, imeli ste profesionalen pristop," je sodnik Naut med drugim poudaril ob izreku.