Intervjuji

To je pesem, ki je dobesedno prepisana iz njegove duše

K. Š.
19. 3. 2024, 13.00
Posodobljeno: 20. 3. 2024, 08.52
Deli članek:

Rusko Richie, avtor, tekstopisec, kitarist in aranžer, je ime, ki v slovenskem glasbenem prostoru odmeva že leta.

Miha Hercog
Rusko je presrečen, saj je zadnja pesem izjemno uspešna!

V našo državo je prišel kot deček, bežal je pred grozotami vojne in prav v naši državi se je njegov talent razvijal in bogatil. S svojim edinstvenim pristopom h glasbi in sposobnostjo, da v svoje pesmi prelije čustva in tudi hude življenjske preizkušnje, je Rusko postal eden izmed prepoznavnih obrazov na glasbeni sceni. Njegova pot ni bila vedno lahka, a z vztrajnostjo in talentom si je odprl vrata do srca mnogih poslušalcev. Rusko je pred kratkim izdal novo skladbo, ki jo opisuje kot tisto, ki jo je čakal celo kariero.

Zakaj vam je skladba Bila si bila tako zlezla pod kožo?
To je pesem, ki sem jo čakal in iskal celo svojo kariero – ko sem namreč pred skoraj 25 leti prišel v Slovenijo, si nisem mogel predstavljati, da bom tukaj našel svoj pravi dom … A sem ga. Pesem Bila si bila je plod sodelovanja z Miho Hercogom, ki mu je uspelo preliti vse moje občutke in hrepenenja v glasbo. Ta pesem je zame nekaj posebnega, saj odraža moje življenjske izkušnje in čustva.

Kako ste se znašli v Sloveniji in kako je to vplivalo na vašo glasbeno pot?
Ko sem prišel iz Bosne, sem našel novo domovino v Sloveniji, tu sem si ustvaril družino in nadaljeval svojo glasbeno kariero. Sodelovanje z glasbeniki, kot so Crvena Jabuka in Alen Islamović, mi je omogočilo, da sem se uveljavil tudi na regionalni glasbeni sceni, a hkrati sem čakal na pesem, ki bi resnično odražala moje srce.

Kako je potekalo sodelovanje z Miho Hercogom pri ustvarjanju zadnje skladbe?
Miha Hercog ni samo zelo zaželen avtor ter izjemen producent, je tudi moj zelo dober prijatelj in me pozna v dno duše. Torej je pesem Bila si bila, kot da bi jo dobesedno prepisal iz moje duše. Večkrat mi je rekel, da moj čas šele prihaja, kar me je spodbudilo, da nikoli nisem obupal, kljub težkim glasbenim potem.

Miha Hercog
Rusko in Ana med snemanjem čarobnega videospota

Kakšni so prvi odzivi na vašo novo pesem?
Odzivi so neverjetni. V moji karieri se še ni zgodilo, da bi pesem prejela toliko pozitivnih komentarjev, in to v tako kratkem času. Veliko priznanih glasbenikov mi je čestitalo, kar me je iskreno ganilo in hkrati pozitivno zmedlo.

Lahko poveste več o sodelovanju z drugimi zvenečimi imeni pri nastajanju pesmi in videospota?
Besedilo sva napisala jaz in Miha skupaj, Saša Lendero je dodala spremljevalne vokale in se pojavila v spotu. Ana Klašnja, naša znana balerina, pa je s svojim gracioznim plesom dodala čarobni sijaj videospotu, ki smo ga snemali v Kristalni palači v Rogaški Slatini. Za odlično video produkcijo je poskrbel Jani Pavec.