Televizija

Podjetno naprej predstavlja nove uspešne podjetniške zgodbe

A. M.
19. 3. 2024, 17.17
Posodobljeno: 19. 3. 2024, 17.17
Deli članek:

Nove oddaje so na sporedu od 19. marca vsak torek ob 21. uri na TV SLO 2.

Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Urednica in voditeljica oddaje Podjetno naprej je Edita Cetinski.

Oddaja Podjetno naprej (prej Prava ideja) že 16. leto prispeva svoj kamenček v mozaiku podjetnosti Slovenije – skoraj 500 zgodb o uspehu in več tisoč inovativnih idej mladih je bilo že predstavljenih. Gre za zgodbe o tem, kako Slovenci z lastno idejo, večinoma tako rekoč iz nič in iz domače garaže, osvajajo svetovni trg. Vsaka zgodba pokaže, kako se da z vztrajnostjo in poštenim delom uspeti tudi v Sloveniji, če le imaš pravo idejo, jasno vizijo in fokus.

Gost prve oddaje Podjetno naprej je mladi podjetnik leta 2023, ustanovitelj in solastnik šoštanjskega podjetja Autotech, ki z uvajanjem avtomatizacije in robotizacije podjetjem pomaga pri preskoku v industrijo 4.0. Videli bomo, kako je kot magister inženir elektrotehnike nabiral izkušnje in nato zbral pogum za samostojno podjetniško pot. Danes posle, s katerimi ustvari več milijonov evrov prihodkov, širi v Avstrijo, Nemčijo, na Češko, obetajo pa se tudi posli v Severni Ameriki.

»V oddaji predstavljamo tudi izzive podjetniškega okolja, kako deluje podporno okolje in kako se z evropskimi kohezijskimi sredstvi spodbuja razvoj mladih podjetij,« je sklenila Edita Cetinski, urednica in voditeljica oddaje Podjetno naprej.