Domače

Naredite svoje čistilno mleko

ud
8. 7. 2017, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kaj je boljšega kot uporabiti naravno kozmetiko, ki ste jo naredili sami doma. Za vas smo pripravili nekaj preprostih receptov, s katerimi bo ustvarjanje zabavno, koža pa zadovoljna.

Profimedia
Odstranjevanje ličil z obraza bo z domačim čistilnim mlekom prav zabavno

Pred spanjem morate z obraza nujno odstraniti vsa ličila.

Z dišečim čistilnim mlekom boste nežno odstranili ličila in očistili kožo. Primerno je za vse tipe kože. Potrebujete pol decilitra olivnega olja, pol decilitra mandljevega, jojobinega ali avokadovega olja (po želji) ter deset kapljic eteričnega olja sivke. Olivno in mandljevo olje natočite v steriliziran stekleni kozarec in dodajte sivkino eterično olje. Dobro zaprite in pretresite, da dobite homogeno mešanico. Shranjujte v hladnem in temnem prostoru. V čistilno mleko namočite vato in z njo odstranite ličila. Po uporabi obraz dobro izperite s toplo vodo in nato uporabite še čistilni tonik.

Metin tonik

Zakaj je tako pomemben? Pri čiščenju obraza z mlekom, gelom ali peno delno porušimo pH-ravnovesje v koži. Tonik, ki ga uporabimo po tem, pa vzpostavi naravni pH.

Ječmenova voda je dober vir cinka in žvepla, ki pomagata pri mastni koži, poprova meta je osvežilna in poživljajoča, rožmarin pa pomiri vnetje. Potrebujete eno žlico suhe poprove mete, žlico suhega rožmarina, deciliter nepozebnika, dve žlički vodke, žlico ječmenove kaše, deciliter vode ter pet kapljic eteričnega olja poprove mete (po želji). V mlinčku (lahko kavnem, a očiščenem) zmeljite poprovo meto in rožmarin. Stresite ju v kozarec, ki se ga da dobro zapreti. Dodajte nepozebnik in vodko. Kozarec tesno zaprite in nekaj minut močno stresajte. Postavite v shrambo. Po desetih dneh mešanico precedite v steriliziran kozarec za vlaganje, ki se ga da dobro zapreti. Ječmen stresite v posodo z vodo. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte temperaturo. Narahlo naj v pokriti posodi vre 15 minut. Ohladite, odcedite in shranite tekočino. V steklenici zmešajte ječmenovo vodo in zeliščno tekočino. Po želji dodajte še eterično olje poprove mete. Pred vsako uporabo dobro pretresite. Hranite v hladilniku, največ dva tedna. Na obraz nanašajte z vato.