Triki

Obnovite ustnice s sirovo masko

ud
2. 5. 2017, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Večina žensk kožo obraza in okoli oči neguje redno in na to nikoli ne pozabi, medtem ko nego ustnic žal velikokrat zapostavljamo.

Profimedia
Piling na ustnicah je priporočljivo opraviti pred spanjem.

Ustnice nimajo lojnic in se ne morejo vlažiti same, zato jih moramo posebej negovati. Imajo tudi zelo tanko zunanjo plast, zato so najbolj izpostavljen del našega obraza.

PILING ZA USTNICE

Tudi ustnice potrebujejo svoj piling. Na srečo si ga lahko naredite same doma. Potrebujete negovalni balzam in zobno ščetko. Najboljši čas za tovrstno nego je tik pred spanjem. Na ustnice nanesite obilnejšo količino balzama in počakajte nekaj minut. Nato jih nežno zdrgnite s suho zobno ščetko. Tako boste spodbudile cirkulacijo krvi v koži ter odstranile odmrle celice. Zelo hitro boste opazile, kako ustnice postajajo naravno rdeče barve in mehke. Za še večji učinek nanje na koncu nanesite nekaj medu, ki bo pospešil obnavljanje povrhnjice.

MASKA ZA USTNICE

Za masko potrebujete žličko mladega sira in medu, ki ju zmešate skupaj. Na debelo namažite na ustnice in pustite delovati 15 minut. Med bo poskrbel za obnovitev ustnic, sir pa za njihovo vlago. Tako bodo postale lepo mehke in elastične.

LIČENJE

Nikogar na tem svetu ni, ki bi imel simetrične ustnice, vendar lahko z nekaj triki prav vsako obliko polepšamo in ustvarimo videz polnosti. Če imate velike in polne ustnice, se jih priporoča obrobiti tik pod zgornjim in spodnjim robom s svinčnikom za ustnice. Tako bodo lepo poudarjene in na videz za malenkost manjše. Z zemeljskimi toni šmink pa jih boste optično zmanjšale. Tanke ustnice se očrtuje po zunanjem robu. Pri tej obliki se izogibamo temnim šminkam in uporabljamo raje svetle tone. Neskladje ustnic pa lahko optično popravite tako, da tanjšo ustnico obrobite po zunanjem robu, debelejšo pa po notranjem naravnem robu.