TELOVADBA

Vadite ob ritmih živahne glasbe

U.D.
30. 4. 2017, 16.03
Posodobljeno: 9. 10. 2023, 09.09
Deli članek:

Vadbo pilates zagotovo poznate in tudi veste, da obstaja nešteto njenih različic. Ta, ki vam jo predstavljamo tokrat, se imenuje pop pilates.

Profimedia
S tovrstno vadbo se boste zelo hitro poslovili od odvečne teže.

Je intenzivna, izvaja se ob glasbi na mestu, brez teka in poskokov. Vsak, ki se v njej preizkusi, kmalu ugotovi, da hitro začnejo peči vse mišice.

PREDNOSTI 

Pop pilates je vadba, ki si jo je izmislila inštruktorica pilatesa Cassey Ho. Na youtubu boste našli kopico njenih telovadnih filmčkov in predstavitev, s katerimi si lahko pomagate pri telovadbi doma. Sicer pa je vadba sestavljena iz nadzorovanih in natančno izvedenih gibov, ki izboljšujejo mišično ravnovesje in gibljivost ter krepijo glavne in podporne mišice trupa, rok in nog. S pravilnih dihanjem med vadbo prekrvimo mišice, ki sestavljajo center telesa, torej mišice trebuha, križa, zadnjice in medeničnega dna.

ZA KOGA? 

Vadba je idealna za vse ženske, zlasti pa tiste, ki tarnajo nad bolečinami v kolenu, hrbtenici in rami. Med treningom se porabi kar 280 kalorij na uro. Najbolje pa je, če si za trening vzamete vsaj 15 minut vsak dan in si poleg predvajate živahno glasbo, ki vas bo motivirala in spodbujala k miganju. Prepustite se ritmu.

VAJA 1 

Lezite na hrbet, noge zravnajte in nekoliko dvignite v zrak. Prav tako dvignite zgornji del hrbta. Izmenično krčite nogi tako, da se s kolenom skoraj dotaknete čela. Gibi naj bodo hitri in naredite jih dvajset zapored, torej po deset na vsako nogo.

VAJA 2 

Lezite na hrbet, noge dvignite v zrak. Roke naj sprva počivajo ob telesu na tleh. Stisnite trebušne mišice in dvignite zgornji del hrbta ter roke tako, da bodo vzporedno s tlemi. Brez premora naredite 15 trebušnjakov. Če so vam takšni trebušnjaki pretežki, sedite na tla s pokrčenimi nogami in roke iztegnite naprej. Dvigajte in spuščajte celoten zgornji del telesa. Naredite 15 ponovitev.