Terapija

FOTO: Kaj pomenijo rdeči krogi na telesih olimpijcev?

T.L.
8. 8. 2016, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

S terapijo naj bi zmanjševali bolečino.

Profimedia
Terapijo uporablja tudi plavalec Michael Phelps.

Kaj so rdeča in okrogla znamenja na telesnih ameriških olimpijcev? To je bilo eno od najbolj pogostih vprašanj ob objavah fotografij ameriških športnikov. Rdeča znamenja so najbolj opazna na telesih plavalcev. Eden od tistih, ki ima del telesa zaznamovan z rdečimi znamenji, je tudi plavalec Michael Phelps. Polovica njegovega hrbta je namreč polna rdečih krogov. Phelps pa še zdaleč ni edini, saj so "rdeči krogi", ki, mimogrede, nimajo nikakršne povezave z olimpijskimi igrami, med udeleženci letošnjih iger zelo priljubljeni. 

profimedia
Terapijo uporablja tudi plavalec Michael Phelps.

Phelps in kolegi se namreč na olimpijske izzive pripravljajo tudi s pomočjo starodavne kitajske tehnike, terapija z ventuzami, pri kateri tako imenovane ventuze prisesajo na telo. Med drugim se omenjena tehnika uporablja na delih telesa, kjer se pojavlja bolečina.

Instagram
Pred meseci objavljene fotografije ameriške plavalke Natalie Coughlin.

Nekateri pravijo, da tehnika poveča pretok krvi v telesu in pomaga pri odpravljanju mišičnih bolečin in da je zato zelo priljubljena med delom športnikov, ki se borijo za prestižne olimpijske medalje. Po terapiji lahko madeži na obravnavanih delih telesa ostanejo še dva do tri tedne. 

Instagram
Plavalka Natalie Coughlin je ena od plavalk, ki prisega na terapijo z ventuzami.