Spodnje perilo

Ali znate pravilno oprati svoj modrček?

zf
10. 2. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Modrček in spodnje hlačke so, sploh pri ženskah, občutljiv kos obleke. Nedvomno veljajo za simbol privlačnosti in čutnosti, nekaj, kar poudari in skrije obenem.

Profimedia
Z zaprtimi zaponkami boste preprečili trganje modrčka in druge napake, ki se lahko pojavijo med pranjem.

Namenimo tokrat nekaj več pozornosti modrčkom in njihovemu vzdrževanju. Zagotovo veljajo za kos perila, ki zahteva poseben način pranja, da se ne uniči. V nadaljevanju vas želimo zato seznaniti z nekaj namigi, s katerimi boste lahko prihranili nekaj denarja, časa in tudi energije.

Če modrčke perete skupaj z ostalimi kosi, uporabljajte mrežico za delikatno perilo. Pranje med običajnim perilom lahko uniči njihovo obliko in škoduje materialu.

Zaponke naj bodo pritrjene

Zaponke se lahko med pranjem v pralnem stroju zataknejo za drug kos blaga ali v luknje v bobnu. Da bi preprečili zatikanje, raztezanje ali celo trganje modrčka, ga spnite skupaj. To navodilo upoštevajte še posebej, če ima vaš nedrček žico.

Upoštevajte navodila

Zaradi številnih funkcij, ki jih morajo opravljati modrčki, jih nikar ne jemljite kot samoumeven kos oblačila. Ti se med drugim med seboj razlikujejo, tako po sestavi kot po načinu vezenja. Zato listka z navodilo za pranje nikar ne odrežite stran. Nekateri zahtevajo ročno pranje, drugi spet ne, tretje lahko sušite v sušilcu, spet naslednje lahko sušite le na zraku. Listek zato preberite in se držite navodil.

Kako pogosto prati?

Izogibajte se belilu. Nekateri beljenje sicer dobro prenašalo, vendar pa se lahko drugi pri tem uničijo. Belilo nekatere modrčke tudi dobesedno stopi in jih popolnoma uniči.

Modrčkov ni treba prati vsak dan, če pa se ne morete spomniti, kdaj ste ga nazadnje oprali, je zagotovo pravi čas za to. Še vedno spadajo med spodnje perilo, ki se umaže dokaj hitro, saj je ves čas neposredno v stiku s kožo, zato je pomembno, da jih ohranjate čiste in sveže.

Raje ne

Čeprav imajo določeni bombažni modrčki, sploh športni, oznako, ki dovoljuje pranje v sušilnem stroju, tega raje ne počnite. V sušilnem stroju lahko namreč zelo hitro izgubijo obliko, spremeni pa se lahko tudi občutek ob ponovni uporabi. Če torej želite čim dlje časa ohraniti pravilno obliko in prijeten občutek, jih raje sušite na zraku, kot tudi vse ostale delikatne kose oblačil.